Ένα νέο περιστατικό έντασης καταγράφηκε στη θάλασσα του Αιγαίου πελάγους, με πρωταγωνιστές δύο Έλληνες ψαροντουφεκάδες και Τούρκους λιμενικούς.

Ειδικότερα, την Τετάρτη στην περιοχή των Οινουσσών, οι δύτες βρίσκονταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, όταν τους προσέγγισε σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής ζητώντας τα στοιχεία τους, καθώς θεωρούσε ότι βρίσκονται επί τουρκικών χωρικών υδάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν, σύμφωνα με το politischios, εκείνοι αρνήθηκαν, οι λιμενικοί επιχείρησαν να δέσουν τη βάρκα τους με το σκάφος του τουρκικού Λιμενικού και να τους τραβήξουν στην τουρκική πλευρά.

Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό και, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, επιχειρήθηκε η ανατροπή του σκάφους τους, αλλά και πάλι ανεπιτυχώς.

Ευτυχώς, η άμεση κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος της Χίου είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση των Τούρκων.

Ο νεαρός ψαροντουφεκάς Αντώνης Κόντος έγραψε στο Facebook:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα πήγα ένα διαφορετικό ψαροντούφεκο. Ένα ψαροντούφεκο που Τούρκοι πήγαν να μου πάρουν τα στοιχεία! Μετά από λίγο πήγαν να με δέσουν και να με πάρουν μαζί τους!!! Και στο τέλος ίσως πήγαιναν να με ανατρέψουν ή να με εμβολίσουν!!! Αν δεν ήταν το Λιμενικό μας εκεί, ποιος ξέρει πού θα ήμουν;

»(Για αυτούς που ξέρουν και ασχολούνται ήμουν στη Βάτο). Μάλλον ούτε το χόμπι μας δεν μπορούμε να κάνουμε σε αυτήν τη χώρα…».
«Ήταν λες και κινούνταν εναντίον μας»
Σε δηλώσεις του ο ψαροντουφεκάς ανέφερε ότι βρισκόταν μαζί με τον φίλο του Δημήτρη Ζαννάρα, όταν εκτυλίχτηκε το «θερμό» επεισόδιο.
Όπως είπε, η Τουρκική Ακτοφυλακή πέρασε στην ελληνική πλευρά κάνοντας νόημα στους δύο ψαροντουφεκάδες να τους πλησιάσουν. «Στην αρχή και για αρκετή ώρα νομίζαμε ότι πρόκειται για Frontex, γιατί δεν υπήρχε κάτι που να δηλώνει ότι ήταν Τούρκοι. Ακόμα και όταν μας προσέγγισαν, μιλούσαν πολύ καλά αγγλικά. Καταλάβαμε ότι είναι Τούρκοι όταν μίλησαν με τα κινητά τους και τους δόθηκε εντολή να μας πάρουν τα στοιχεία. Επιπλέον, μας είπαν ότι θα πρέπει να δεθούμε με αυτούς για να μας τραβήξουν. Ευτυχώς, αυτό αποτράπηκε από την παρουσία του Λιμεναρχείου της Χίου» σημείωσε.
Αμέσως μετά, το σκάφος των ψαροντουφεκάδων πήγε πίσω από το ελληνικό, όταν τα σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα. «Ήταν λες και κινούνταν εναντίον μας.  Δημιούργησαν μεγάλα απόνερα και έτσι αναγκαστήκαμε να πάμε πίσω από το σκάφος του Λιμενικού» κατέληξε.

Αντώνης Κοντός
Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης