Ναύπακτος: Δικαστήριο διέγραψε από άνεργη το 93% του χρέους της

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014, 13:44
Ναύπακτος: Δικαστήριο διέγραψε από άνεργη το 93% του χρέους της
Απόφαση υπέρ μίας 64χρονης άνεργης δανειολήπτριας, η οποία προσέφυγε στη δικαιοσύνη μέσω της «Ευρωπαϊκής Κίνησης Πάτρας», εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ναυπάκτου.

Η δανειολήπτρια όφειλε σε πιστωτικό ίδρυμα το ποσό των 30.202,57 ευρώ λόγω δύο καταναλωτικών δανείων που είχε πάρει στο παρελθόν. Τα καθαρά εισοδήματα της οικογένειάς της ήταν μηδενικά ,καθώς τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της δεν δικαιούνται σύνταξη, ενώ στο όνομά της δεν υπάρχει κανένα ακίνητο ή περιουσιακό στοιχείο. Μετά την ακροαματική διαδικασία, το Ειρηνοδικείο Ναυπάκτου εξέδωσε την εξής απόφαση: «Καθορίζει μηνιαίες καταβολές για την επόμενη τετραετία της αιτούσας προς την πιστώτρια τράπεζα ποσού των 50 ευρώ, οι οποίες θα γίνονται μέσα στο πρώτο τριήμερο κάθε μήνα». Θα καταβληθούν δηλαδή συνολικά μόλις 2.400 ευρώ αντί της αρχικής οφειλής των 30.202,57 ευρώ.

Η συγκεκριμένη απόφαση ικανοποίησε την αιτούσα αλλά και τους υπεύθυνους της «Ευρωπαϊκής Κίνησης Πάτρας», των οποίων ο αγώνας δικαιώθηκε, ενώ δίνει ελπίδες για δικαίωση σε πολλούς ακόμα πολίτες που αντιμετωπίζουν παρόμοια οικονομικά προβλήματα.

Επιμέλεια: Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014, 13:47