Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο γενικός γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς την Τρίτη, έκανε έκκληση προς τους δημότες να αναζητήσουν μόνοι τους μέσω διαδικτύου το εκλογικό τμήμα που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Αυτό γιατί όπως αναφέρει ο ίδιος λόγω το ότι θα στηθούν 4 διαφορετικές κάλπες (ευρωεκλογές, τις περιφερειακές, τις δημοτικές και τις κοινοτικές εκλογές), τα εκλογικά τμήματα έχουν διπλασιαστεί. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να υπάρξει κάποια αλλαγή στο εκλογικό κέντρο όπου μέχρι πρότινος ψήφιζαν οι πολίτες.

Επίσης οι ετεροδημότες οι οποίοι ήξεραν πως ψηφίζουν στον «Ευκλείδη», πρέπει να μπουν και αυτοί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «μάθε που ψηφίζεις». Οι πολίτες θα την βρουν αναρτημένη στην ιστοσελίδα του υπουργείου εσωτερικών (www.ypes.gr) αλλά  και του Δήμου Θεσσαλονίκης (www.thessaloniki.gr).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης μιλώντας για την καθαριότητα σχετικά με τα φυλλάδια που έχουν γεμίσει οι δρόμοι ανέφερε στους υποψηφίους  πως αυτοί πρέπει να δώσουν πρώτοι το παράδειγμα.

Για το ίδιο θέμα μίλησε και ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα καθαριότητας, Λάζαρος Ζαχαριάδης, ο οποίος δήλωσε πως οι εκλογές βρίσκουν τον τη διεύθυνση ανακύκλωσης έχοντας τον μικρότερο αριθμό εργαζομένων τα τελευταία οχτώ χρόνια. Επίσης ο κύριος  Ζαχαριάδης ανέφερε: «Η απασχόληση για τις ανάγκες των εκλογών σημαίνει ότι θα αφαιρεθεί από την καθημερινή αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων». Ο ίδιος κάλεσε τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί  και από την Πέμπτη κι έπειτα να κρατούν τα απορρίμματα τους στο μπαλκόνι τους λόγω ελλιπής αποκομιδής και στην πράσινη αλλά και στην μπλε γραμμή (ανακύκλωση).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, ο Δήμος Θεσσαλονίκης εφαρμόζει ειδικό πρόγραμμα λειτουργίας των υπηρεσιών του για την διευκόλυνση των ψηφοφόρων. Συγκεκριμένα το δημαρχείο θα μείνει ανοιχτό το ερχόμενο Σάββατο 25 Μαΐου από τις 7 το πρωί ως τις 12 το βράδυ και την Κυριακή 26 Μαΐου από τις 7 το πρωί ως το πέρας της εκλογικής διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Δημοτολογίου θα εκδίδει πιστοποιητικά ταυτοπροσωπίας και πιστοποιητικά παραληφθέντων εκλογέων από τους εκλογικούς καταλόγους ενώ θα εξυπηρετούνται οι πολίτες για τυχόν μεταβολές και θα δίνονται πληροφορίες εκλογικού καταλόγου.

Τα έξι ΚΕΠ του Δήμου θα λειτουργούν το Σάββατο από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ και την Κυριακή από τις 7 το πρωί ως τις 7 το βράδυ. Το αυτοτελές τμήμα διοικητικής υποστήριξης του Δημάρχου και το αυτοτελές τμήμα διοικητικής υποστήριξης του Γενικού Γραμματέα θα λειτουργεί το Σάββατο από τς 7 το πρωί ως τις 7 το βράδυ και την Κυριακή από τις 7 το πρωί μέχρι το τέλος της εκλογικής διαδικασίας. Η διεύθυνση οικονομικής και ταμειακής διαχείρισης (τμήμα αποθηκών) θα λειτουργεί την Παρασκευή από τις 3 το μεσημέρι ως τις 9 το βράδυ, το Σάββατο από τις 7 το πρωί ως τις 9 το βράδυ και την Κυριακή από τις 7 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση ΑμεΑ  θα διαθέσει ειδικό όχημα του Δικτύου Μεταφοράς ΑμεΑ «Αινείας». Οι μετακινήσεις θα γίνουν την ημέρα της ψηφοφορίας από τις 10 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα στα εκλογικά κέντρα που στεγάζονται σε σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος του Δήμου Θεσσαλονίκης. Για τον προγραμματισμό των μετακινήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα τηλέφωνα 2310 509013 και 2310 509003 και το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαΐου στα τηλέφωνα 2313 317840, 2313 317541, 2313 317540 και 2313 317551 από τις 8 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης