Με πάνω από 20 τόνους παράνομης αιθυλικής αλκοόλης για ποτά «μπόμπες» ετοιμαζόταν ένα κύκλωμα να γεμίσει την πασχαλινή αγορά. Μάλιστα, το κόλπο είχε στηθεί πολύ καλά καθώς το παράνομο φορτίο είχε τα απαραίτητα έγγραφα μεταφοράς που όμως έγραφαν… «υγρό καθαρισμού πιάτων».

Τα 21 χιλιάδες λίτρα αιθυλικής αλκοόλης, που είχαν εισαχθεί από την γειτονική Βουλγαρία, θα κατέληγαν, σύμφωνα με τα έγγραφα που εντοπίστηκαν, σε εταιρεία στην πόλη Έμπολι της Ιταλίας με ένα βυτιοφόρο. Όμως, ύστερα από πληροφορίες που είχαν στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, το σταμάτησαν στη Λαμία την ώρα που ξεφόρτωνε το παράνομο φορτίο στις εγκαταστάσεις ποτοποιίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι χαρακτηριστικό ότι τη μετέφεραν σε διαμερίσματα ειδικά διαμορφωμένων βυτιοφόρων οχημάτων, στα οποία είχαν πρόσβαση μόνο με  τηλεχειριστήριο, το οποίο βρέθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στον προαύλιο χώρο της ποτοποιίας ένας από τους κατηγορουμένους ακινητοποίησε μια διερχόμενη μοτοσυκλέτα, κατέβασε με τη βία την γυναίκα οδηγό και εξαφανίστηκε πριν προλάβουν να τον ακινητοποιήσουν οι αστυνομικοί που τον καταδίωκαν. 

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν ο οδηγός του βυτιοφόρου και ο ιδιοκτήτης της ποτοποιίας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα τρία άτομα που αναζητούνται. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παράνομη αιθυλική αλκοόλη, σύμφωνα με πληροφορίες των αστυνομικών, θα κατέληγε σε αποθήκη στην περιοχή των Βιλίων και από εκεί σε διάφορες περιοχές της χώρας. 

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, με τη συνδρομή κλιμακίου του Τελωνείου Στυλίδας, στην επιχείρηση ποτοποιίας καθώς και σε αποθηκευτικούς χώρους, οικία και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

  • βυτιοφόρο όχημα
  • 21.000 λίτρα λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης
  • μηχανολογικός εξοπλισμός ποτοποιίας
  • πλαστικές δεξαμενές κενές περιεχομένου
  • αυτοκίνητο και VAN
  • κινητά τηλέφωνα και έγγραφα

Επισημαίνεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι εκτιμάται ότι ανέρχονται σε πάνω από 660.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο που δημοσίευσε η ΕΛ.ΑΣ από τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης