Μπαράζ προσφυγών γίνονται στο Συμβούλιο της Επικρατείας από χιλιάδες ομολογιούχους, εταιρείες, ταμεία κ.λπ., που στρέφονται κατά του «κουρέματος» των ομολόγων τα οποία κατείχαν και ανέρχονται σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο 72 προσφυγές, οι περισσότερες απ’ τις οποίες είναι ομαδικές, από περίπου 7.000 ομολογιούχους, εταιρείες, συλλόγους, ταμεία και άλλους.

Ζητούν την ακύρωση των πράξεων του υπουργικού συμβουλίου (5 και 10/2012), του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών με τις οποίες έγινε η υπαγωγή τους στο PSI, υποστηρίζοντας πως αντίκειται στις διατάξεις του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τις φαρμακευτικές και τις εταιρείες προμήθειας υγειονομικού υλικού, τη Δευτέρα προστέθηκαν στον «χορό των προσφυγών» το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ιδιωτικού Προσωπικού Πολεμικού Ναυτικού και χιλιάδες ομολογιούχοι. Το ΕΒΕΑ καταγγέλλει «αρπαγή των διαθεσίμων του», τα οποία, όπως τονίζει, δεν μπορούν πλέον να καλύψουν καν τις ταμειακές του ανάγκες του. Και αυτό γιατί, όπως επισημαίνει τα διαθέσιμα του τα οποία στις 9 Μαρτίου 2012 ανέρχονταν σε 10.973.888 ευρώ, μετά το «κούρεμα» (53,5%) έμειναν 5.624.118 ευρώ.

Προσφυγές επίσης έχουν καταθέσει το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος – Ειδικός Λογαριασμός Επικούρησης Μελών, το Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας Εργαζομένων Αγροτικής Τράπεζας, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κ.λπ..

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης