Ιερείς και πολίτες έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τα μέτρα για το lockdown και παρέβησαν τους νόμους σε μία αδικαιολόγητη επίδειξη φανατισμού.

Παρά τις απαγορεύσεις πολίτες έσπασαν το μπλόκο και έριξαν σταυρό στη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη, ενώ ιερείς ακολούθησαν το πλήρες τελετουργικό που προβλέπει ο εορτασμός των Θεοφανίων παρά την εγκύκλιο της Αρχιεπισκοπής για την τήρηση των μέτρων. Η αστυνομία παρενέβη σε πολλές περιπτώσεις προκειμένου να εμποδίσει τους πολίτες να δημιουργήσουν συγχρωτισμό και συναθροίσεις. Επεβλήθησαν πρόστιμα, έγιναν προσαγωγές και πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις. Όλα αυτά στο όνομα του Αγίου Πνεύματος της Αγίας Τριάδας και της βάπτισης του Θεανθρώπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για ένα μπρα-ντε-φέρ μεταξύ της ακραίας πτέρυγας της εκκλησίας και της κυβέρνησης αλλά και για επανεμφάνιση υπερσυντηρητικών και ακροδεξιών ομάδων που βρήκαν την ευκαιρία να επιδείξουν την ύπαρξή τους.

Δείτε εικόνες από τον σημερινό εορτασμό των Θεοφανίων από όλη την Ελλάδα που ακύρωσε τα μέτρα του lockdown

Στη Θεσσαλονίκη, μπροστά στο Λευκό Πύργο, ομάδα πολιτών κατάφερε, παρά τις αστυνομικές πιέσεις, να ρίξει το σταυρό στα νερά του Θερμαϊκού 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ομάδα πολιτών βρέθηκε γύρω στις 12.00 το μεσημέρι στην παραλία της Αμαρύνθου Εύβοιας με σκοπό να γιορτάσει τα Θεοφάνια. Ωστόσο, την ώρα που βούτηξαν στην θάλασσα ένας από τους κολυμβητές χτύπησε στον αυχένα καθώς έπεσε επάνω σε βράχο.

 

Μέχρι και τη μάνικα επιστράτευσε ιερέας στο Λιανοκλάδι για να ευλογήσει με Αγιασμό το χωριό του

Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος και ο πρώην Μητροπολίτης Αμβρόσιος προχώρησαν σε ρίψη του Σταυρού στο παλιό λιμάνι στο Αίγιο. Μετά τη Θεία Λειτουργία στο παραθαλάσσιο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου Αλυκής, με μέτρα προστασίας και παρά τα αυστηρά απαγορευτικά μέτρα, μετέβησαν στον όρμο του Αιγίου, όπου παρουσία πιστών και δύο κολυμβητών προχώρησαν στον Αγιασμό των θαλάσσιων υδάτων του Κορινθιακού κόλπου. Το Λιμενικό επενέβη, και επεβλήθη πρόστιμο στον Μητροπολίτη για την τελετή ύψους 1.500 ευρώ και από 300 ευρώ στους κολυμβητές.

 

Συνωστισμός σημειώθηκε έξω από πολλές εκκλησίες της χώρας όπου από το πρωί, πλήθος ανθρώπων περίμενε στην ουρά για να μπει στο ναό και να πάρει αγιασμό. Οι εικόνες που ακολουθούν είναι από τον καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στον Πειραιά όπου ιερέας πραγματοποίησε Θεία Μετάληψη

Θεοφάνια στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Μάκρη

Θεοφάνια στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλείου της Λάρισας

Μεγάλη ουρά στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι

 

 

(Μικροένταση μεταξύ πιστών και δημοσιογράφων)

Φωτογραφίες: zougla.gr, eurokinissi

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες: Μέτρα, ημίμετρα και κατά συνθήκην ψεύδη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης