Βίντεο/ Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης- Χάρης Γκίκας

Απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχαν κηρύξει πλήθος εργατικών σωματείων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ανάμεσά τους η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ, το ΕΚΑ και η ΠΟΕΔΗΝ. Με κεντρικά συνθήματα «Ανατροπή των αντεργατικών μέτρων» και «Δώστε λεφτά για την υγεία», πρωτοβάθμια σωματεία στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία έως την πλατεία Ομονοίας, όπου και διαλύθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωί της Πέμπτης, εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων των Ομοσπονδιών, Σωματείων και του ΕΚΑ, προχώρησαν σε συμβολική παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας, ενώ κατήγγειλαν ότι είχαν ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε.

Επιπλέον συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας από την ΠΟΕΔΗΝ και εργαζόμενους στην Υγεία.

Ισχυρή ήταν η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα σωματεία, ομοσπονδίες κι ενώσεις στον χώρο του πολιτισμού πραγματοποίησαν μοτοπορεία που ξεκίνησε από το Πεδίον του Άρεως και κατέληξε στο Υπουργείο Υγείας ζητώντας ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, εργαζόμενοι του επισιτισμού και του τουρισμού. Στο πλευρό των υγειονομικών βρίσκεται μεταξύ άλλων και το σωματείο Καλλιτεχνών. Μέλη του, κρατώντας στο χέρι συνθήματα όπως «ΜΑΤ παντού, ΜΕΘ πουθενά», διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία της χώρας και συγκεκριμένα στις ΜΕΘ αυτή την περίοδο.

 

 

 

 

Νωρίτερα μοτοπορεία πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης εργαζόμενοι του κλάδου επισιτισμού και τουρισμού στο κέντρο της Αθήνας. Εν τω μεταξύ, η ομάδα ΔΕΛΤΑ παρακολούθησε τη διαμαρτυρία των εργαζομένων, στο ύψος του Πολυτεχνείου, οι οποίοι κατευθύνθηκαν προς το Υπουργείο Εργασίας.

Το Σωματείο, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Εδώ και μήνες χιλιάδες εργαζόμενοι στον επισιτισμό ζουν σε μια διαρκή αβεβαιότητα… Οι υποχρεώσεις τρέχουν. Τα χρέη μας, που βλέπουμε να συσσωρεύονται, δεν καλύπτονται από το επίδομα της αναστολής που ανακοίνωσε η κυβέρνηση…».

Την ίδια ώρα, στην πλατεία Κοραή συγκεντρώθηκαν γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και άλλοι φορείς διαμαρτυρόμενοι για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της πανδημίας. Λίγο πριν από τις 11:30 π.μ ξεκίνησαν πορεία με κατεύθυνση το υπουργείο Υγείας. Το κέντρο της Αθήνας ήταν κλειστό λόγω της διαμαρτυρίας των σωματείων.

Δείτε εδώ:

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης