Νέα έκκληση προς τους ιδιώτες γιατρούς να ενταχθούν στις δυνάμεις του εθνικού συστήματος υγείας που ασφυκτιά λόγω του μεγάλου αριθμού των νοσηλευομένων από Covid-19 απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας μάλιστα χαρακτήρισε απογοητευτικό τον αριθμό των ιδιωτών γιατρών που ανταποκρίθηκαν στα προηγούμενα καλέσματα του Υπουργείου Υγείας να συνδράμουν με αμοιβή φυσικά το ΕΣΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δυστυχώς η ανταπόκριση δεν ήταν η αναμενόμενη» είπε, καθώς, όπως τόνισε, οι 8 γιατροί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα είναι ένας απογοητευτικός αριθμός.

«Καλούμε για τελευταία φορά τους ιδιωτικούς γιατρούς να ακούσουν την έκκληση του Υπουργείου Υγείας και να συνδράμουν» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, επαναλαμβάνοντας πως η κυβέρνηση έχει ενισχύσει εμπράκτως το ΕΣΥ μεταξύ άλλων με περισσότερες από 7.000 προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να είναι δίπλα στο ΕΣΥ.

«Έχουμε πόλεμο και κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε όρθιο το ΕΣΥ. Οφείλουμε ωστόσο στις δύσκολες αυτές ώρες να μην ξεχνάμε ότι το ΕΣΥ στέκεται όρθιο χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, των νοσηλευτών, του προσωπικού και των διοικήσεων των νοσοκομείων που με υπευθυνότητα, ψυχραιμία και αυτοθυσία δίνουν καθημερινές μάχες στην πρώτη γραμμή του πολέμου» τόνισε ο κ. Πέτσας απευθύνοντας  ευχαριστίες προς τους γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλοι οι Έλληνες τους ευχαριστούμε και τους ευγνωμονούμε. Ιδιαίτερα συγκινητική υπήρξε η πρωτοβουλία των νοσηλευτριών και των νοσηλευτών που μετέβησαν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη και δίνουν αυτή τη στιγμή τη μάχη στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και ΑΧΕΠΑ, δίπλα σε ασθενείς με Covid-19. Έκαναν, όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός στην τηλεδιάσκεψη που είχε μαζί τους, σπίτι τους την Ελλάδα και οικογένειά τους όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Επέδειξαν μια βαθιά πατριωτική στάση και απέδειξαν ότι η ευθύνη και η κοινωνική αλληλεγγύη δεν είναι λέξεις κενές» σημείωσε ο κ. Πέτσας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης