Τρεις μοναχούς της Μονής Βατοπεδίου δέχθηκε σήμερα στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο μοναχός Νήφων, από το Μετόχι της Μονής στο Πόρτο Λάγος, και οι Ευδόκιμος και Γεώργιος, έγιναν δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, παρουσία του μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στεφάνου και του αρχιγραμματέα Συνόδου, αρχιμ. Βαρθολομαίου Σαμαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ακρόαση έγινε στη «σκιά» της συνέχισης της προφυλάκισης του ηγούμενου της Μονής, Εφραίμ. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει καταγγείλει ως «επέμβαση» της Ρωσικής Εκκλησίας στις υποθέσεις του τις δηλώσεις και τα διαβήματα που έγιναν υπέρ του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ. Το Άγιο Όρος είναι «κανονικόν έδαφος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπενθύμισε η Σύνοδος και τόνισε ότι δεν επιτρέπεται στις άλλες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες να επεμβαίνουν στις υποθέσεις του.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχε ζητήσει από τον ηγούμενο Εφραίμ να απομακρυνθεί από τη θέση του, μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία ελέγχου των υποθέσεων της μονής από την ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά ή προτροπή αυτή, ενώ είχε αρχικά εισακουστεί, στη συνέχεια αγνοήθηκε και ο ηγούμενος Εφραίμ επέστρεψε στα καθήκοντά του.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης