Μίχαλος: «Να μη χαθούν οι επενδύσεις στον τουρισμό»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Απριλίου 2015, 13:51
Μίχαλος: «Να μη χαθούν οι επενδύσεις στον τουρισμό»
Να μη χαθεί το τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για τον τουριστικό τομέα ζήτησε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος από την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Η κα Κουντουρά παρέστη στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ χθες το απόγευμα και, όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του επιμελητηρίου, ο κ. Μίχαλος σημείωσε ότι ενώ η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, στο καθημερινό κυβερνητικό έργο δεν υπάρχουν αποφάσεις και πράξεις ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας και βεβαίως και του κλάδου του τουρισμού.

«Αν υπάρχει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον, αυτό υπάρχει κυρίως για τον κλάδο του τουρισμού» τόνισε και απαρίθμησε τα προβλήματα που θα πρέπει να ξεπεραστούν για να μην παρακμάσει αυτό το ενδιαφέρον.

Από τη μεριά της, η κα Κουντουρά, σύμφωνα με πληροφορίες, υπογράμμισε πως θα προχωρήσει στη χάραξη ενός εθνικού σχεδίου στρατηγικής για τον τουρισμό, δήλωσε ότι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αποτελεί κυρίαρχο στόχο του υπουργείου και ήδη αναζητούνται λύσεις για τον εμπλουτισμό του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος της χώρας, και σχολίασε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ευθύνεται για καταστάσεις που διαχειρίζεται η σημερινή κυβέρνηση.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Απριλίου 2015, 13:54