Τη ζωή του έχασε τα ξημερώματα τετράχρονο κορίτσι από τη Συρία που μεταφέρθηκε από τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με συμπτώματα υψηλού πυρετού και αιμορραγικό εξάνθημα σε όλο του το σώμα. Το κορίτσι κατέληξε σε πολύ λίγη ώρα παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο θάνατος του παιδιού οφείλεται σε σηψαιμία που προήλθε από μορφή οξείας μικροβιακής μηνιγγίτιδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το άτυχο κοριτσάκι μαζί με τα άλλα δυο του αδέλφια ανάλογης ηλικίας και τους γονείς του, είχε αποβιβασθεί σε ακτή της Λέσβου το πρωί της Τετάρτης.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης Μεταναστών και Προσφύγων στη Μόρια, όπου και καταγράφηκαν, και μεταφέρθηκαν αργά το βράδυ στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ προκειμένου να διανυκτερεύσουν και στη συνέχεια να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι στον Καρά Τεπέ, γύρω στα μεσάνυχτα, το παιδί μεταφέρθηκε από τους γονείς του σε ιατρείο. Εκεί εξετάστηκε από πιστοποιημένο γιατρό, ο οποίος και έδωσε εντολή για την άμεση μεταφορά του παιδιού και της οικογένειας του στο Νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην οικογένεια του άτυχου παιδιού δόθηκε προληπτικά αντιβίωση, ενώ στον καταυλισμό του καρά Τεπέ από νωρίς το πρωί λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης