Μπίζνες με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα έκανε σπείρα μεταναστών από το Πακιστάν στη Λέσβο.

Οι εμπλεκόμενοι, προ διμήνου τουλάχιστον, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό την κατάρτιση πλαστών υπηρεσιακών σημειωμάτων και την περαιτέρω διάθεσή τους, έναντι χρηματικής αμοιβής​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Εκμεταλλευόμενοι την απόγνωση κυρίως ομοεθνών τους, οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί και κινδυνεύουν να απελαθούν, τους προμήθευαν πλαστά έγγραφα έναντι αμοιβής. Σύμφωνα με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, «εγκέφαλος» της συμμορίας είναι ένας 41χρονος, υπήκοος Πακιστάν και μέλη τρεις Πακιστανοί ηλικίας 18, 29 και 32 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας και της παράβασης της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Όπως διαπιστώθηκε κατά την προανακριτική διαδικασία, οι εμπλεκόμενοι, προ διμήνου τουλάχιστον, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό την κατάρτιση πλαστών υπηρεσιακών σημειωμάτων και την περαιτέρω διάθεσή τους, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε μετανάστες, για τους οποίους ίσχυαν περιορισμοί για τη διαμονή τους και τη μη απομάκρυνσή τους από τη Λέσβο.

Για κατοχή πλαστών εγγράφων συνελήφθησαν την Τρίτη από στελέχη του Λιμενικού Σώματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης έξι Πακιστανοί μετανάστες​Ο 41χρονος επικεφαλής συγκέντρωνε στοιχεία από μετανάστες, τους οποίους εντόπιζαν και προσέγγιζαν τα τρία μέλη του κυκλώματος και στη συνέχεια έφτιαχνε τα πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα και τα πωλούσε στους ενδιαφερόμενους, έναντι μεγάλου χρηματικού ποσού. Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, συνελήφθη ένας ακόμη 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν δύο πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα, τα οποία είχε προμηθευτεί από τα μέλη του κυκλώματος.

Για κατοχή πλαστών υπηρεσιακών σημειωμάτων συνελήφθησαν την Τρίτη από στελέχη του Λιμενικού Σώματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης έξι Πακιστανοί μετανάστες. Οι μετανάστες, εγκλωβισμένοι στο νησί εδώ και τρεις περίπου μήνες, επιχειρούσαν με τα πλαστά αυτά έγγραφα τα οποία είχαν προμηθευτεί έναντι 400 περίπου ευρώ το ένα, να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής για Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης