Ένα αποτρόπαιο έγκλημα σημειώθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός με θύμα έναν 76χρονο άντρα που νοσηλευόταν διασωληνωμένος με κορωνοϊό, από άλλον ασθενή, τον οποίο… ενοχλούσε ο θόρυβος του μηχανήματος! Ο φερόμενος δράστης έχει ομολογήσει το έγκλημα και σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος του.

Όλα έγιναν αργά το βράδυ της Τετάρτης, όταν ο 76χρονος ασθενής, η υγεία του οποίου παρουσίαζε σημάδια βελτίωσης, ήταν διασωληνωμένος και ξαφνικά άρχισε να χτυπά ο συναγερμός της συσκευής μηχανικής υποστήριξης που δείχνει ότι βρίσκεται εκτός λειτουργίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως στον θάλαμο έσπευσαν οι γιατροί για να δουν τι συμβαίνει και βρήκαν νεκρό τον άτυχο άντρα. Παρά τις προσπάθειές τους να τον επαναφέρουν στη ζωή, δεν κατάφεραν να τον σώσουν. Αμέσως θεώρησαν το συμβάν ύποπτο καθώς διαπίστωσαν ότι δεν λειτούργησε ούτε το εφεδρικό μηχάνημα που χρησιμοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε η αστυνομία και στελέχη της Aσφάλειας βρίσκονται στο νοσοκομείο και πραγματοποιούν έρευνα για τα αίτια του τραγικού συμβάντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, οι αστυνομικοί εξετάζοντας στοιχεία και μαρτυρίες κατέληξαν σε έναν 60χρονο ασθενή αλβανικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται ότι ήταν στον θάλαμο πριν βρεθεί ο 76χρονος νεκρός. Ο ασθενής στην αρχή αρνήθηκε την οποιαδήποτε εμπλοκή του, όμως οι αστυνομικοί διέθεταν αδιάσειστα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο 60χρονος ψεύδεται και αυτά συγκεκριμένα είναι τα αποτυπώματά του στο μηχάνημα διασωλήνωσης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το νοσοκομείο κάλεσε την ασφάλεια όταν διαπιστώθηκε πως το αναπνευστήρας ήταν εκτός ρεύματος και τραβηγμένος. Ο φερόμενος ως δράστης νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο με Covid και είχε βεβαρυμένο ιστορικό με ψυχοφάρμακα. Στον χώρο εντοπίστηκαν αποτυπώματα του δράστη και έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του 60χρονου, ο οποίος νοσηλευόταν κι αυτός με κορωνοϊό τις τελευταίες 3 εβδομάδες, ενώ οι έρευνες των αστυνομικών, που φορούν ειδικές στολές στους θαλάμους, συνεχίζονται.

Στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ ανέφεραν στο zougla.gr ότι, αν ο 76χρονος νοσηλευόταν σε ΜΕΘ, όπως θα έπρεπε, δεν θα είχε πεθάνει, καθώς σε αυτές τις μονάδες υπάρχει διαρκής επιτήρηση από γιατρούς και νοσηλευτές.

Αργότερα, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, η οποία αναφέρει: 

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικού θανάτου νοσηλευόμενου διασωληνωμένου ασθενούς στο Νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός”, σχημάτισε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού, επίσης νοσηλευόμενου στον ίδιο θάλαμο, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Ο ανωτέρω συνελήφθη και φυλάσσεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης