Πέπλο μυστηρίου καλύπτει το ποιος πραγματικά είναι ο 22χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 17χρονης Νικολέτας στο Περιστέρι.

O 22χρονος σύντροφος της αδικοχαμένης 17χρονης Νικολέτας στο Περιστέρι, κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και αύριο Δευτέρα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για να απολογηθεί μετά την προθεσμία που πήρε το Σάββατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ, ο 22χρονος είχε υποβάλει αίτημα ασύλου, το οποίο εκκρεμούσε καθώς δεν είχαν κατατεθεί όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, έτσι ο δράστης της δολοφονίας στο Περιστέρι διέμενε παράνομα στη χώρα.

Στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, από την στιγμή που δεν είχε κάποιο έγγραφο που να προδίδει τα στοιχεία του, ο 22χρονος έλεγε κάθε φορά διαφορετικό όνομα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα δακτυλικά αποτυπώματα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχε δηλώσει δύο διαφορετικά ονόματα, χωρίς να είναι γνωστό αν ήταν το πραγματικό του αυτό που δήλωνε στην σύντροφό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που προκαλεί επίσης εντύπωση ότι στις Αρχές είχε δηλώσει 3 διαφορετικές ηλικίες. Στις 2 από αυτές είχε πει πως γεννήθηκε το 1999, ενώ στην τρίτη χρονολογία γέννησης είχε δώσει το 2001. Μένει πλέον να αποκαλυφθεί ποιος πραγματικά είναι.

Πήρε προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα ο 22χρονος

Τη Δευτέρα θα οδηγηθεί ενώπιον του Ανακριτή για να απολογηθεί για την δολοφονία της 17χρονης Νικολέτας, ο 22χρονος.

Ο κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 17χρονης, οδηγήθηκε το Σάββατο, συνοδεία αστυνομικής δύναμης ενώπιον του Εισαγγελέα προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του και ακολούθως μετήχθη ενώπιον του 25ου Ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα το πρωί.

Το χρονικό της σύλληψής του

Ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας, σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εντοπίστηκε, έξω από τα Σκόπια από την Αστυνομία της γειτονικής χώρας, καθώς αναζητούνταν και εκεί, ύστερα από επαφές της Ελληνικής Αστυνομίας με τις αστυνομικές αρχές των χωρών της Βαλκανικής, ύστερα από πληροφορίες ότι ο νεαρός είχε σκοπό να περάσει τα βόρεια σύνορα της χώρας.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η αποτρόπαια δολοφονία της 17χρονης Νικολέτας οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκαν σε συναγερμό για τον εντοπισμό του δράστη, στην Αττική και σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες συγκέντρωσαν πληροφορίες για τις κινήσεις του, σύμφωνα με τις οποίες κατευθύνθηκε στην Βόρεια Ελλάδα με σκοπό να διαφύγει σε χώρες τις Κεντρικής Ευρώπης.

Οι αστυνομικές αρχές τις Βόρειας Ελλάδας ήρθαν άμεσα σε επαφή με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των Βαλκανικών χωρών και υπήρξε συνεχής και στενή συνεργασία, ενώ ενισχύθηκαν οι έλεγχοι στις συνοριακές διαβάσεις.

Ως αποτέλεσμα των αυξημένων ελέγχων εντοπίστηκε χτες το απόγευμα ομάδα παράτυπων μεταναστών στην Βόρεια Μακεδονία, στην οποία διαπιστώθηκε ότι ήταν και ο φερόμενος ως δράστης της αποτρόπαιης δολοφονίας, ο οποίος είναι πακιστανικής καταγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η αντίστροφη μέτρηση για την σύλληψη του καταζητούμενου Πακιστανού άρχισε όταν εντοπίστηκε το σήμα του κινητού του στην Βόρεια Ελλάδα.

Οι αστυνομικοί θεώρησαν βέβαιο ότι είχε σκοπό να φύγει από τη χώρα περνώντας τα Βόρεια σύνορα, για αυτό εστάλη μήνυμα και φωτογραφία του σε όλες τις υπηρεσίες αλλά και τις αρχές των γειτονικών και κυρίως της Βόρειας Μακεδονίας.

Κάποια στιγμή ο 22χρονος έκλεισε το κινητό του και το σήμα χάθηκε.

Είχε πάρει μαζί του όμως το κινητό της 17χρονης Νικολέτας, το οποίο άνοιξε μόλις πέρασε στο έδαφος της Βόρειας Μακεδονίας.

Το σήμα της κοπέλας εντοπίστηκε αμέσως και οι αρχές της γειτονικής χώρας δεν άργησαν να εντοπίσουν και τον κάτοχο του, σε ομάδα παράτυπων μεταναστών και να τον συλλάβουν.

Ο 22χρονος παραδόθηκε στην Ελληνική Αστυνομία και μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια Αττικής, από όπου θα οδηγηθεί σήμερα το μεσημέρι στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης