Μήνυση τριών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Σοφίας Νικολάου για «απιστία κατά συρροή»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Μαΐου 2021, 13:03
Μήνυση τριών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Σοφίας Νικολάου για «απιστία κατά συρροή»

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν τρεις τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης-Διαφάνειας Διοικητικής Δράσης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος-Δικαιοσύνης και Χρήστος Σπίρτζης-Προστασίας του Πολίτη, κατά της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφίας Νικολάου, για το αδίκημα της απιστίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Αφορμή, όπως είπαν σε δηλώσεις τους, αποτέλεσαν συμβάσεις απευθείας αναθέσεων στην περίοδο της πανδημίας από τις οποίες φέρεται να έχει ζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο. Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι καταθεσαντες την αναφορά σε άλλες περιπτώσεις οι αναθέσεις έγιναν σε εταιρείες που φτιάχτηκαν μια ή δύο μέρες πριν την ανάθεση και άλλες φορές σε εταιρείες που δεν είχαν καμία σχέση με το αντικείμενο των συμβάσεων σε τιμές πολλαπλάσιες από τις τιμές που άλλοι φορείς του δημοσίου αγόρασαν τα ίδια πράγματα τις ίδιες ημέρες.

Σύμφωνα με τους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται για μια υπόθεση που συνδέεται με διασπάθιση δημοσίου χρήματος και αφού εξάντλησαν όλα τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου απευθύνθηκαν θεσμικά στη δικαιοσύνη για την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης.

Η μηνυτήρια αναφορά τους αναμένεται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Μαΐου 2021, 13:10