Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Στογιάννος

Μήνυμα καταδίκης των αποφάσεων της συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ και εναντίωση σε οποιαδήποτε στρατιωτική εμπλοκή σε νατοϊκούς σχεδιασμούς έστειλαν σωματεία και φορείς στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 30 Ιουνίου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα την κινητοποίηση διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις για να εκφραστεί η αντίθεση στις επικίνδυνες αποφάσεις του ΝΑΤΟ στη σύνοδο κορυφής της Μαδρίτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο κάλεσμά της η Επιτροπή Αγώνα καταγγέλλει «τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωατλαντισμού, που εδώ και χρόνια προσδένουν τη χώρα μας όλο και πιο στενά στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, μετατρέποντάς την σε πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα τον λαό μας σε στόχο αντιποίνων».

Καταδικάζει «τις επιθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και την κυβερνητική απόφαση να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Ομάδα Μάχης του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία».

Απευθύνει κάλεσμα ενίσχυσης του αγώνα για την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της πολιτικής της εμπλοκής: «Να δυναμώσει αποφασιστικά η πάλη ενάντια στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, για να κλείσουν και να ξεκουμπιστούν όλες οι ξένες βάσεις! Να μη σταλεί κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός, αξιωματικός και πολεμικό υλικό σε αποστολές εκτός συνόρων!»

Στην ομιλία του, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, ο Γιάννης Αναγνώστου, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι επικίνδυνες, όπως της χαρακτήρισε αποφάσεις της συνόδου κορυφής φέρουν «την υπογραφή όλων των κυβερνήσεων των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ και μεταξύ αυτών και της ελληνικής κυβέρνησης πάρθηκαν στο έδαφος της όξυνσης των ανταγωνισμών και της επιθετικότητας ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία, στο φόντο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, που απειλεί με γενικότερη ανάφλεξη». 

Παράλληλα υποστήριξε ότι «ο κίνδυνος μιας πιο γενικευμένης σύγκρουσης να είναι πιο ορατός από ποτέ, αφού τα ίδια τα γεράκια ανέφεραν πως ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που διεξάγεται στην Ουκρανία θα κρατήσει χρόνια».

 

Χαιρετισμό στην κινητοποίηση απηύθυνε επίσης ο πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου τοπογράφων μηχανικών του ΕΜΠ, Άγγελος Θωμόπουλος.

Αντιπροσωπεία των σωματείων κατέθεσε ψήφισμα στο γραφείο του υπουργού Άμυνας.

 

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος και Χρήστος Κατσώτης και ο ευρωβουλευτής του κόμματος Κώστας Παπαδάκης. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης