Εντοπίστηκε το βράδυ της Παρασκευής, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μίνι «καζίνο» εντοπίσθηκε, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, το οποίο λειτουργούσε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Οικονομίας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, συνέλαβαν, με την αυτόφωρη διαδικασία, τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο 54χρονος εκπρόσωπος, της ιδιοκτήτριας εταιρείας του καταστήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους υπόλοιπους συλληφθέντες περιλαμβάνονται δύο ημεδαποί, ηλικίας 49 και 47 ετών, καθώς επίσης ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι συμμετείχαν ως παίχτες στα απαγορευμένα τυχερά παίγνια.
Εντός του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-τριάντα ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα τύπου «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ».
-ένας Η/Υ με δύο οθόνες, πληκτρολόγιο και ποντίκι.
-πέντε κάμερες λήψεως χώρου.
-μία ηλεκτρονική συσκευή καταγραφής.
-το χρηματικό ποσό των 970 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα παιγνιομηχανήματα που κατασχέθηκαν θα παραδοθούν στη Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών.
Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την “αγορά των παιγνίων” και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης