«Βιολογικά υλικά μεταφέρω παιδιά, τίποτα άλλο. Τα πάω στις Φιλιάτες…». Αυτή την φράση έλεγε και ξαναέλεγε ο οδηγός του ιδιωτικού ασθενοφόρου στους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ όταν χθες το πρωί τον σταμάτησαν για έναν τυπικό έλεγχο στην περιοχή της Ηγουμενίτσας. Μόνο που εκείνοι δεν πείστηκαν… Όταν άνοιξαν το ασθενοφόρο, όπως φαίνεται και στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομια, βρήκαν 13 σάκους «που περιείχαν συνολικά (129) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -319- κιλών και -200- γραμμαρίων». Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι όση ώρα διαρκούσε η έρευνα του οχήματος ο οδηγός δεν έδειχνε να ανησυχεί καθόλου λες και δεν ήξερε ότι μετέφερε τις παράνομες ουσίες και όχι «βιολογικά υλικά» όπως επαναλάμβανε. 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ είδαν το ασθενοφόρο να περνά από μπροστά τους και λίγο αργότερα το είδαν ξανά. «Τύχη, ένστικτο, ενδιαφέρον; Δεν έχει και πολύ σημασία. Το σημαντικό είναι ότι καταφέραμε να κατασχέσουμε μια τόσο μεγάλη ποσότητα και κυρίως να καταλάβουν τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών ότι μπορεί να είναι ευρηματικά αλλά δεν μπορούν να είναι πάντα» λέει αστυνομικός από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας που ανέλαβε την υπόθεση. Στην κατοχή του οδηγού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κοκαΐνης, 900 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα τα οποία θα εξεταστούν καθώς δεν αποκλείεται οι επαφές και τα τελευταία τηλεφωνήματα να αποδειχτούν πολύ σημαντικά για τους αστυνομικούς.

Κατασχέθηκε το ασθενοφόρο, ιδιοκτησίας ιδιωτικής μονάδας υγείας και όπως πρόεκυψε κατά τον έλεγχο κυκλοφορούσε με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα. Ο οδηγός, ο οποίος ήταν και αυτός εργαζόμενος της ιδιωτικής κλινικής, φέρεται να υποστήριξε ότι ήταν η δεύτερη φορά που μετέφερε ναρκωτικά. Θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης