Ολοκληρώθηκαν, χθες στην Θεσσαλονίκη και σήμερα στην Αθήνα, οι συναντήσεις που είχε η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) με τους συγγενείς των οδηγών θυμάτων, αλλά και με τους αυτοκινητιστές που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από το Norman Atlantic.

Η τραγωδία του Norman Atlantic αφήνει πίσω της σωρεία προβλημάτων που καθημερινά αυξάνονται για τους ιδιοκτήτες φορτηγών που είχαν την τύχη να γλιτώσουν την ζωή τους, αλλά έχασαν την περιουσία τους σε μία στιγμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την διάρκεια της συνάντησης οι άνθρωποι που έδωσαν το παρόν έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μεταξύ των οποίων είναι:

1. Άμεση ψυχολογική στήριξη
2. Οφειλές σε τράπεζες
3. Ασφαλιστική κάλυψη των εμπορευμάτων
4. Βεβαιώσεις ότι τα φορτηγά τους κάηκαν
5. Αίτημα για άτοκο δάνειο για αγορά αυτοκινήτου
6. Αποζημιώσεις
7. Και άλλα θέματα νομικής φύσεως

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ Απόστολος Κενανίδης κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου, οι ιδιοκτήτες φορτηγών μέλη της ΟΦΑΕ καλούνται να παλέψουν το τέρας της γραφειοκρατίας για έκδοση νέων πιστοποιητικών – πινακίδων, την ανεπάρκεια του τομέα υγείας καθώς όσοι ζήτησαν ψυχολογική υποστήριξη μετά την τραγωδία παραπέμπονται από τα νοσοκομεία στο μακρινό μέλλον, αλλά και τις διάφορες νομικές περιπλοκές που έχουν παρουσιαστεί με ελληνικές και ιταλικές αρχές και για τις οποίες μόνος σύμμαχος τους είναι η νομική υπηρεσία της ΟΦΑΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως έχει να κάνει με την ασφάλιση τους καθώς καλούνται ακόμα και σήμερα να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές! Ζήτημα για το οποίο απαιτείται άμεση νομοθετική παρέμβαση.
«Η διαφύλαξη και προαγωγή των συμφερόντων των Ελλήνων αυτοκινητιστών αποτελεί τον κύριο και πρωταρχικό καταστατικό σκοπό της Ομοσπονδίας μας, και πάντα εργαζόμαστε για την επίτευξή του. Στην προκειμένη περίπτωση καλούμαστε να συνεισφέρουμε και να σας στηρίξουμε πρωτίστως ως άνθρωποι και στην συνέχεια ως εκπρόσωποι του επαγγελματικού συνδικαλιστικού φορέα που διασφαλίζει τα νόμιμα δικαιώματα των αυτοκινητιστών» τόνισε ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ Απόστολος Κενανίδης που σημείωσε πως η ΟΦΑΕ θα κάνει κάθε τι δυνατό για «την υποβοήθηση των επιβαινόντων και των οικογενειών των θυμάτων και αγνοουμένων αυτοκινητιστών ή οδηγών, καθώς των μεταφορικών επιχειρήσεων που οχήματά τους βρίσκονταν στο καράβι, για την αναζήτηση της αλήθειας, τη διαπίστωση των αιτιών του ατυχήματος, την δίωξη των υπευθύνων και την διεκδίκηση των αποζημιώσεων τους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης