Λήγει τη Δευτέρα 26 του μήνα η διαδικασία συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας για το Κτηματολόγιο στη Μεσσηνία.

Αν θα πάρει εκ νέου παράταση προς το παρόν παραμένει άγνωστο ενώ και οι άνθρωποι της “Ελληνικό Κτηματολόγιο” δηλώνουν  ότι δεν έχουν καμία σχετική πληροφόρηση. Μια νέα παράταση μπορεί να δοθεί μόνο με νομοθετική ρύθμιση, οπότε είναι στην ευχέρεια του υπουργού Περιβάλλοντος, αν θα το αποφασίσει. Σε άλλες πάντως περιοχές, επισημαίνουν οι ίδιοι άνθρωποι, έχει δοθεί μετά το εξάμηνο εκ νέου παράταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ η διαδικασία στη Μεσσηνία (σ.σ. αφορά όλα τα ακίνητα, σε όλο το νομό, εκτός από τις περιοχές που είναι ήδη στο Κτηματολόγιο) από τις 25 του περασμένου Φεβρουαρίου οπότε και ξεκίνησε έχει ολοκληρωθεί μόνο σε ένα μικρό μέρος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, από τη ροή προσέλευσης στο Γραφείο Κτηματογράφησης στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας και στις 11 Μονάδες Ενημέρωσης πολιτών στον υπόλοιπο νομό, οι δηλώσεις ιδιοκτησίας που έχουν υποβληθεί δεν φτάνουν σε ποσοστό ούτε καν το 50%.

Αλαλούμ με τις παρατάσεις

Πάντως, ακόμα και αυτές τις τελευταίες ημέρες αν σπεύσουν όλοι μαζικά είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν, και ο λόγος είναι ένας: Αν πρέπει π.χ. να εξυπηρετηθούν την τελευταία στιγμή 5.000 άνθρωποι, επόμενο είναι να αδυνατεί να τους εξυπηρετήσει το γραφείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, η ροή έχει αυξηθεί όσο πλησιάζει η ημερομηνία λήξης, αλλά πολύ λίγο. Το Γραφείο Κτηματογράφησης, ωστόσο, είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει σε όλο το νομό την πενταπλάσια έως και δεκαπλάσια κίνηση από αυτή που δέχεται καθημερινά. Οσο για τις 11 Μονάδες Ενημέρωσης πολιτών σε Αρφαρά, Κάμπο, Εύα, Αριστομένη, Πεταλίδι, Σουληνάρι, Γαργαλιάνους, Φιλιατρά, Κυπαρισσία, Δώριο και Μελιγαλά, η λειτουργία τους τελειώνει μετά τις 25 του μήνα, ακόμα κι αν (με τα μέχρι στιγμής δεδομένα πάντα) υπάρξει παράταση.     

Θυμίζουμε κλείνοντας ότι η συλλογή των δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εξωτερικού θα συνεχιστεί καθώς έχει δοθεί παράταση μέχρι τις 29 Οκτωβρίου.       

Πηγή:https:messinialive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης