Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική, εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σάμο, σε δασική έκταση στην περιοχή Βουρλιώτες, και η οποία καίει από το μεσημέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ, σύμφωνα με το samos24.gr, η πυροσβεστική υπηρεσία Σάμου και η αστυνομία προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση δύο ξενοδοχείων και τριών σπιτιών στην περιοχή Άγιος Φανούριος που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς. Λόγω της φωτιάς αποφασίστηκε επίσης η εκκένωση του οικισμού Κοκκάρι.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οικισμός δεν είναι κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς, όμως σε απόσταση δύο χιλιομέτρων βρίσκονται ξενοδοχειακές μονάδες και οι Αρχές είναι σε κατάσταση συναγερμού.

 

Με ανακοίνωσή του, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς η οποία πλησιάζει σε σημείο υδροδότησης, ο δήμος Ανατολικής Σάμου παρακαλεί για την ελάχιστη χρήση πόσιμου νερού στην ευρύτερη περιοχή του Κοκκαρίου καθώς και στη πόλη της Σάμου.

Σε δύσβατη περιοχή προς τη θέση Μάνα Κοκκαρίου καίει αυτή τη στιγμή (ώρα 8 μ.μ) η δασική πυρκαγιά. Οι ισχυροί άνεμοι συνέτειναν στη δημιουργία ισχυρού μετώπου στην περιοχή που είναι δύσκολα προσεγγίσιμη από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

 

 

Από αέρος επιχειρούν αεροσκάφη και ελικόπτερα, ωστόσο η φορά των ανέμων ανησυχεί ιδιαίτερα την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

 

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΚΑΕΕ) βρίσκεται στη Σάμο για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα, τρία ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη μεταξύ των οποίων και το θηριώδες ρωσικό Μπεριέβ, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Με δήλωση του στα τοπικά ΜΜΕ της Σάμου ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής, Ιωάννης Σταμούλης, συντονιστής Επιχειρήσεων σε Αιγαίο και Κρήτη με έδρα τη Σάμο χαρακτήρισε «δύσκολη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί». Όπως είπε «είναι διάσπαρτες οι εστίες της πυρκαγιάς στους Βουρλιώτες, και η πυρκαγιά λόγω των ανέμων έχει κατεύθυνση νότια, προς το βουνό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης