Παρανάλωμα του πυρός έχουν γίνει περί τα 140 στρέμματα χορτολιβαδικής και δασώδους έκτασης στην Ίστριο της Ρόδου από φωτιά που ξεκίνησε από καλαμιές κοντά στο φράγμα της Απολλακιάς στις 14.25 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η φωτιά ξεκίνησε συγκεκριμένα από το χώρο που γίνεται κάθε χρόνο η γιορτή του καρπουζιού και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή επεκτάθηκε γρήγορα ενώ συχνές ήταν και οι αναζωπυρώσεις. Παρότι μάλιστα η πυρκαγιά θεωρήθηκε από μιας αρχής χαμηλής επικινδυνότητας και είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο, οι αναζωπυρώσεις δημιούργησαν εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες με αποτέλεσμα να σπεύσουν στα μέτωπα πέραν των 13 οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 40 ανδρών και πεζοπόρου τμήματος 6 ανδρών, δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα (το ένα υπέστη βλάβη και καθηλώθηκε) και 4 πυροσβεστικά αεροπλάνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα αναμένονται σύντομα στο νησί με super puma o Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και 15 πυροσβέστες πεζοπόρου τμήματος.

Στο σημείο επιχειρούν επίσης 3 οχήματα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, ένα όχημα της εθελοντικής ομάδας Ατταβύρου, δύο οχήματα των CBR, δύο χωματουργικά και δύο υδροφόρα οχήματα του Δήμου Ρόδου. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί αν και οι πύρινες φλόγες είχαν περικυκλώσει οχήματα της πυροσβεστικής και της ΕΟΠΚ.

Η πυρκαγιά τέθηκε περί τις 19.30 σε μερικό έλεγχο και υπάρχει αισιοδοξία ότι μέχρι το βράδυ της Παρασκευής θα έχει επιτευχθεί η κατάσβεση της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: www.dimokratiki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης