Καλύτερη είναι η εικόνα αυτή την ώρα από τη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα κοντά στο ΚΥΤ Σάμου.

Επι τόπου έχουν σπεύσει άνδρες της Π.Υ καθώς και ισχυρή αστυνομική δύναμη που έχει περιορίσει τους μετανάστες εντός του ΚΥΤ, ενώ συνδράμουν οι Εθελοντές Πυροσβέστες, η ΕΛΑΣ και η Πολιτική Προστασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το samostimes.gr, πραγματοποιήθηκαν 7 προσαγωγές νεαρών ανδρών ως ύποπτοι.

Να σημειωθεί ότι η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 8 το βράδυ ενώ στην περιοχή επικρατεί σχετική άπνοια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά καίει ξερά χόρτα, ενώ η πρώτη εκτίμηση της κατάστασης είναι καθησυχαστική. Στο σημείο επιχειρούν έξι οχήματα και 12 πυροσβέστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, συναγερμός σήμανε στο ΚΥΤ Σάμου καθώς εντοπίστηκαν δύο κρούσματα του νέου κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να τεθεί σε υγειονομικό αποκλεισμό για δύο εβδομάδες.

Με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών τους με σκοπό την απομόνωσή τους, ενώ διενεργούνται εκτεταμένοι έλεγχοι στους διαμένοντες στο ΚΥΤ, το οποίο με απόφαση του ΕΟΔΥ τέθηκε σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου.

Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται από σήμερα το πρωί έξω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, έχοντας αποκλείσει την είσοδο του κέντρου.
 

Δείτε εικόνα από την πυρκαγιά:

 

Δήμαρχος Σάμου: Σε δύσβατη περιοχή η πυρκαγιά

Στην περιοχή όπου μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε έξω από το ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου, βρίσκεται αυτήν την ώρα ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος.

Όπως ανέφερε στο GRTimes.gr ο δήμαρχος, η πυρκαγιά ξέσπασε έξω από το ΚΥΤ, στην Βορειοανατολική του πλευρά, έξω από την περίμετρο και μέχρι στιγμής, με βάση και την κατεύθυνση του ανέμου, δεν φαίνεται να απειλείται ο καταυλισμός.

Ο κ. Στάντζος ανέφερε πως η φωτιά έχει ένταση και βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή, χωρίς δασικό δρόμο από τον οποίο θα μπορούσαν να προσεγγίσουν εύκολα οι πυροσβεστικές δυνάμεις και την κατάσβεση της δυσκολεύουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν αυτήν την ώρα.

Είναι σε θαμνώδη έκταση που έχει ξανακαεί στο παρελθόν ψιλοπεριμένεμαμε μέχρι τις 29 Σεπτ λόγω των δύο κρουσμάτων και περιμένουμε αύριο αποτελέσματα

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης