Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στη δασική περιοχή Λαγκάδια στην Ανατολική Μάνη, η οποία κινείται σε δύο μέτωπα, χωρίς ωστόσο να απειλούνται άμεσα κατοικημένες περιοχές. Για καθαρά προληπτικούς λόγους και μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής, οι κάτοικοι των οικισμών Βάχος, Γέρμα και Δροσοπηγή, καθώς και ακόμη δύο οικισμών, απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, με δικά τους μέσα, ενώ έχει διακοπεί η οδική επικοινωνία Αρεόπολης- Γυθείου λόγω της φωτιάς και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, με 155 πυροσβέστες και 47 οχήματα, επτά ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνέδραμαν 7 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, τα οποία όμως αποχώρησαν με το τελευταίο φως του ηλίου. Στο σημείο συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φωτιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική, έχει μεγάλη περίμετρο, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί.

Η μάχη με τις φλόγες αναμένεται να είναι δύσκολη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έργο κατάσβεσης συνδράμουν και μέσα πυρόσβεσης της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Επίσης, με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μεταβαίνει στην περιοχή προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς. Οι Αρχές υποψιάζονται εμπρησμό, καθώς η ίδια περιοχή είχε ξανακαεί και το καλοκαίρι του 2017.

Μήνυμα του «112» στους κατοίκους της Μάνης λόγω της φωτιάς

Με μήνυμα μέσω του «112» που στάλθηκε στα κινητά τηλέφωνα, στους κατοίκους της Μάνης, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τον κόσμο που βρίσκεται στην περιοχή, να είναι σε επιφυλακή σε όλη της διάρκεια της νύχτας και να παρακολουθούν τις οδηγίες των αρχών, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή Λαγκάδια, του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Παραμείνετε σε επιφυλακή όλο το βράδυ. Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη. Παρακολουθείτε και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών».

 

Δείτε εικόνες:

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο πυκνός καπνός που σκέπασε την περιοχή, ήταν ορατός από το διάστημα και καταγράφηκε από τον δορυφόρο της NASA, Suomi NPP, όπως φαίνεται και από την φωτογραφία που ανάρτησε στο Twitter, το meteo.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης