Την επείγουσα κάλυψη των κενών θέσεων σε ιατρούς ειδικότητας και σε ιατρούς υπαίθρου στις δομές υγείας στα νησιά των Σποράδων και στους ορεινούς δήμους της Μαγνησίας (όπως στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου) ζήτησε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο.

Όπως επεσήμανε «Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται τόσο αύξηση των κενών σε ιατρούς σε Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας, όσο και δυσκολία αναπλήρωσής τους, με αποτέλεσμα την αδυναμία παροχής επαρκούς ιατρικής παρακολούθησης και φροντίδας στους κατοίκους. Ειδικότερα, τα κενά αυτά είναι σημαντικότερα στις Σποράδες και στους ορεινούς δήμους της Μαγνησίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι απολύτως κατανοητή η προσπάθεια για μείωση των δημοσίων δαπανών, όμως αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να μην επηρεάζει την παροχή ιατρικών υπηρεσιών, ιδιαίτερα δε σε συμπολίτες μας που λόγω της γεωγραφικής περιοχής στην οποία κατοικούν αντιμετωπίζουν αυξημένα προβλήματα απομόνωσης».

Επιπλέον, η λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) στη Μαγνησία και η ομαλή μετάβαση από το καθεστώς της παροχής ιατρικών υπηρεσιών από ένα ενιαίο κρατικό φορέα αντί από τα επιμέρους ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΓΑ, το Ταμείο των Ελεύθερων Επαγγελματιών ΟΑΕΕ και το ταμείο του Δημοσίου ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ), αποτέλεσε το αντικείμενο της συνεργασίας του βουλευτή Κ. Καρτάλη και του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Γ. Βουδούρη.

Κρίσιμο ζήτημα αποτελεί η λειτουργία του δικτύου των ιατρών (στα δημόσια νοσοκομεία και των συμβεβλημένων ιδιωτών) στο οποίο οι ασφαλισμένοι μπορούν να έχουν πρόσβαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: thessalianews
Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης