Στα μαθήματα της Βιολογίας, της Φυσικής, των Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής και της Ιστορίας (σ.σ.: Επιλογής) εξετάστηκαν σήμερα οι μαθητές των Ημερήσιων και Εσπερινών Λυκείων (ΓΕΛ) και Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑΛ (ομάδα Β΄).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι 105.000 υποψήφιοι διεκδικούν μία από τις 68.345 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τα θέματα στη Βιολογία

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τα θέματα στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τα θέματα στη Φυσική

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τα θέματα στην Ιστορία

Το zougla.gr, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «Στόχος» και «Θεσμός», σας παρουσιάζει τις απαντήσεις των θεμάτων.

Πατήστε εδώ για να δείτε τις απαντήσεις στην Ιστορία

Πατήστε εδώ για να δείτε τις απαντήσεις στη Φυσική

Πατήστε εδώ για να δείτε τις απαντήσεις στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής

Πατήστε εδώ για να δείτε τις απαντήσεις στη Βιολογία από το φροντιστήριο «Θεσμός»

Πατήστε εδώ για να δείτε τις απαντήσεις στη Βιολογία από το φροντιστήριο «Στόχος»

Τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων στα Ημερήσια και Εσπερινά ΕΠΑΛ (ομάδα Β’)

Πατήστε εδώ για να δείτε τα θέματα στη Βιολογία

Πατήστε εδώ για να δείτε τα θέματα στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής

Πατήστε εδώ για να δείτε τα θέματα στη Φυσική

Κλιμάκωση ως προς τη δυσκολία των θεμάτων στο εξεταζόμενο μάθημα «Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής» διαπιστώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Παράλληλα, σημειώνει ότι «τα θέματα είναι σαφώς δυσκολότερα από τα αντίστοιχα περσινά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μαθηματικής Εταιρείας:

ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2015
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Θέμα Α
Θεωρία

Θέμα Β
Ελέγχει σχεδόν το σύνολο της ύλης του κεφαλαίου των Πιθανοτήτων.

Θέμα Γ
Η επιτυχής αντιμετώπιση προϋποθέτει την πλήρη γνώση του κεφαλαίου της Στατιστικής και απαιτεί αυξημένη ευχέρεια στους υπολογισμούς.

Θέμα Δ
Συνδυάζει γνώσεις από το σύνολο της ύλης της Γ΄ Λυκείου. Σε πολλά ερωτήματα χρειάζεται αυξημένη προσοχή στην εφαρμογή της θεωρίας και σε βάθος κατανόηση εννοιών και διαδικασιών. Η πολύ καλή γνώση της ύλης των προηγουμένων τάξεων και η ευχέρεια σε αλγεβρικούς χειρισμούς είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επίλυση του Δ4.

1. Τα ερωτήματα καλύπτουν το σύνολο της ύλης.

2. Υπάρχει κλιμάκωση ως προς τη δυσκολία, όχι όμως στον επιθυμητό βαθμό.

3. Η πάρα πολύ καλή γνώση της ύλης των Μαθηματικών των προηγουμένων τάξεων είναι καθοριστικός παράγοντας για την πλήρη διαπραγμάτευση με επιτυχία του συνόλου των ερωτημάτων.

4. Τα θέματα είναι σαφώς δυσκολότερα από τα αντίστοιχα περσινά.

Οι πανελλαδικές ξεκίνησαν τη Δευτέρα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, όπου οι υποψήφιοι κλήθηκαν να γράψουν για την πολιτιστική κληρονομιά και τη σχέση μας με τους αρχαίους χώρους θέασης και ακρόασης. Τα θέματα κρίθηκαν αναμενόμενα και εντός των δυνατοτήτων των παιδιών.

Οι πανελλαδικές θα συνεχιστούν την Παρασκευή με τα μαθήματα κατεύθυνσης Νεοελληνική Λογοτεχνία (Θεωρητική Κατεύθυνση), Βιολογία (Θετική Κατεύθυνση), Χημεία-Βιοχημεία (Τεχνολογική Κατεύθυνση-κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τεχνολογική Κατεύθυνση-κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

Χρήσιμες οδηγίες

Η διαδικασία ολοκληρώνεται την Τρίτη 2 Ιουνίου με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα 17 έως και 24 Ιουνίου. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από τις 15 έως και τις 26 Ιουνίου. Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ξεκινούν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα www.minedu.gov.gr αλλά και στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου www.sch.gr.

Οι βαθμοί των υποχρεωτικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου και στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Μετά τις 15 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα προσέλθουν στα κατά τόπους λύκεια για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο. Οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου.

—————————————–
Το zougla.gr βρίσκεται στο πλευρό των υποψηφίων και σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «Στόχος» και «Θεσμός» καθ’ όλη τη διάρκεια των εξετάσεων, έγκυρα και έγκαιρα, θα σας παρουσιάζει τα θέματα και τις απαντήσεις τους.

Πατήστε εδώ για να δείτε το πρόγραμμα και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και συμβουλές για τις Πανελλαδικές

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης