Να αναρτήσουν σε όλες τις υπηρεσίες και στα μπαλκόνια των κατοικιών τους την ελληνική σημαία, καλεί τις Αρχές και τους πολίτες ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι επιβεβλημένο, ιδιαίτερα εφέτος που οι συνθήκες με τα μέτρα για τον κορωνοϊό, ματαίωσαν τις παρελάσεις.

Με εγκύκλιο προς τους δήμους και τις περιφέρειες, ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθυμίζει ότι ματαιώθηκαν οι παρελάσεις, οι εορταστικές εκδηλώσεις και οι δοξολογίες στους ιερούς ναούς και αναφέρει ότι κατ’ εξαίρεση, την 25η Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, με μέριμνα της Βουλής, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και καταλήγει: «Επισημαίνεται ότι η ματαίωση παρελάσεων, δοξολογίας και καταθέσεως στεφάνων για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας, ουδόλως απαξιώνει ή μειώνει τις οφειλόμενες τιμές προς τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούμε όλες τις κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες, τους δήμους και τους πολίτες να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στα καταστήματα των Υπηρεσιών τους και τις οικίες τους, αντίστοιχα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης