Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του καθηγητή ο οποίος δέχθηκε επίθεση από άγνωστους νεαρούς την ώρα που παρέδιδε μάθημα στο αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών συνάδελφός του.

Σύμφωνα με τον μηνυτή, το θύμα της επίθεσης φέρεται, όπως δημοσιεύθηκε στον Τύπο, να δήλωσε πως πίσω από την επίθεση που δέχθηκε «βρίσκονται τρεις καθηγητές με τους οποίους είναι σε αντιδικία». Ο ίδιος αναφέρει ότι προχώρησε στην κατάθεση της μήνυσης γιατί θεωρεί πως το θύμα τον «φωτογράφισε» ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης που δέχθηκε, αφού ο ίδιος βρίσκεται σε οικονομική αντιδικία μαζί του. Η αντιδικία των δύο, με εκατέρωθεν μηνύσεις για οικονομικά αδικήματα, φαίνεται να αφορά στην εμπλοκή τους σε επενδυτική εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δικηγόρος του μηνυτή δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για υπόθεση κρατικής αναλγησίας και διαφθοράς. Ο κατηγορούμενος διώκεται για κακούργημα και πλημμέλημα, ενώ ελέγχεται για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων. Δυστυχώς, όμως, εξακολουθεί να διδάσκει στο πανεπιστήμιο. Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε κάθε πράξη βίας. Υποβάλαμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση και ζητούμε να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Ζητώ από τον πρωθυπουργό να ζητήσει σήμερα κιόλας την παραίτηση της υπουργού Παιδείας κυρίας Κεραμέως, καθώς ο κατηγορούμενος εξελίσσεται κανονικά στην ιεραρχία και παράλληλα του ανανεώθηκαν οι θητείες στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και στην αντιπροεδρία του Πράσινου Ταμείου».

Εν τω μεταξύ, καμία αναφορά στη δικαστική διαμάχη που έχει με άλλους καθηγητές της ΑΣΟΕΕ δεν έκανε ο 50χρονος Α.Δ., ο οποίος δέχτηκε επίθεση χθες το μεσημέρι μέσα στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στους αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής φέρεται να περιέγραψε το περιστατικό της επίθεσης και στη συνέχεια είπε ότι «δεν μπορεί να φανταστεί ποιοι ήταν οι άγνωστοι που τον στοχοποίησαν». Επίσης, ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ δεν ανέφερε το παραμικρό περί απειλών από οποιονδήποτε ή από κάποια ομάδα αντιεξουσιαστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας του, μετά την απαραίτητη ιατρική φροντίδα στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του παρά τα χτυπήματα που δέχτηκε. 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στο περιστατικό υποστήριξε ότι «πρόκειται για απροκάλυπτη βία που καταδικάζεται απερίφραστα από όλους. Η Αστυνομία θα κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τους ενόχους, άρα θα πρέπει κανείς να εμβαθύνει με αφορμή αυτό το περιστατικό. Κάθε πανεπιστήμιο θα πρέπει να έχει σχέδιο ασφαλείας, το οποίο είναι ευθύνη της πρυτανικής Αρχής, θα πρέπει να υπάρχει ελεγχόμενη είσοδος και κάμερες και συνεργασία με την Αστυνομία όταν χρειάζεται». 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης