Σιωπηρή διαμαρτυρία, κατά της απόσπασης για τα αρχαία της Βενιζέλου, πραγματοποιούν αυτή την ώρα, στον προαύλιο χώρου του δημαρχείου της Θεσσαλονίκης, μέλη της Κίνησης Πολιτών για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Όπως μεταδίδει το GRTimes, οι συγκεντρωμένοι, φορώντας μαύρα ρούχα, κρατώντας πλακάτ και πανό που γράφουν με μεγάλα γράμματα «Έγκλημα στον Σταθμό Βενιζέλου», διαμαρτύρονται με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ, όπως αναφέρεται στα ΜΜΕ, σχετικά με την απόσπαση και απομάκρυνση των αρχαιοτήτων του Σταθμού Βενιζέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε η γενική γραμματέας της Κίνησης Πολιτών, Νανά Δρίζη, πρόκειται για την πρώτη συμβολική διαμαρτυρία που γίνεται μετά τη διαρροή, καθώς ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η απόφαση.

 

«Όλα τα στοιχεία, οι καινούριες πληροφορίες και όλα αυτά που βγαίνουν στη δημοσιότητα καταδεικνύουν ότι οι αρχαιότητες πρέπει να μείνουν in situ (κατά χώρα)» ανέφερε, τονίζοντας στη συνέχεια ότι η λύση αυτή είναι εφικτή. «Επομένως, αυτό που θέλουμε να πούμε στον δήμαρχο και βεβαίως στους δημοτικούς συμβούλους της πόλης είναι ότι πρέπει να αλλάξουν οπωσδήποτε την απόφασή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Ακόμα και η απόφαση, έτσι όπως έχει διαρρεύσει από το ΣτΕ, είναι σχεδόν μισή-μισή. Δηλαδή θεωρούμε και είναι φανερό ότι οι μισοί τουλάχιστον από τους δικαστές έχουν νομιμοποιήσει τη δική μας θέση. Επομένως αυτό πρέπει να ακουστεί, η πόλη πρέπει σιγά σιγά να μιλήσει και σήμερα είναι μια αρχή» συμπλήρωσε.

«Η απόσπαση των αρχαιοτήτων σημαίνει καταστροφή, απώλεια της αυθεντικότητας. Η πόλη σαφώς θα χάσει ένα μνημείο το οποίο είναι μοναδικό, όχι μονάχα για τη Θεσσαλονίκη αλλά για όλο το βυζαντινό κόσμο» υπογράμμισε.

Πηγή: GRTimes

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης