Στις δικαστικές αίθουσες αναβιώνει το έγκλημα που συγκλόνισε τη Σητεία, όταν ο 37χρονος -σήμερα- Γ.Ρ. στραγγάλισε την 32χρονη εν διαστάσει σύζυγό του μετά από καβγά.

Η δίκη ξεκίνησε την Τρίτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου με καταθέσεις μαρτύρων, ενώ στο εδώλιο κάθισε ο 37χρονος Γ.Ρ., τον οποίο βαραίνουν οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση καθώς και για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, δεδομένου ότι τα δύο μωρά του ζευγαριού βρίσκονταν στο διπλανό δωμάτιο, τη στιγμή που η 32χρονη μητέρα τους άφηνε την τελευταία της πνοή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάνω από 4 ώρες η απολογία του

Η απολογία του συζυγοκτόνoυ διήρκεσε πάνω από τέσσερις ώρες, με τον ίδιο να παραδέχεται την ενοχή του.

Περιέγραψε με λεπτομέρειες πως έφτασε στο σημείο να σκοτώσει με τα χέρια του την 32χρονη, ξεσπώντας πολλές φορές σε κλάματα και αναφέροντας ότι δεν υπάρχει μέρα που να μη σκέφτεται τι έκανε, καθώς και ότι έχει τύψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έλεγε ότι η αποτρόπαια αυτή του πράξη έγινε εν βρασμώ. Προχώρησε σε αυτή την εγκληματική πράξη, χωρίς να σκέφτεται τι κάνει.

Όταν έφυγε από το σπίτι, πήρε τηλέφωνο τη γιαγιά του λέγοντάς της ότι σκότωσε την πρώην γυναίκα του, την Κατερίνα.

Μάλιστα ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη από την οικογένειά του.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, η Κατερίνα του ανακοίνωσε ξαφνικά ότι θέλει να χωρίσουν και παρά τις αντιρρήσεις του, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συναινετικό διαζύγιο. Το ζήτημα της επιμέλειας των παιδιών ήταν γι’ αυτόν το πλέον σημαντικό και εκεί υπήρχαν όπως είπε, προστριβές.

Η περιγραφή της δολοφονίας

Αναφερόμενος στην μοιραία μέρα, υποστήριξε πως είχαν συνεννοηθεί να πάνε μαζί τα παιδιά στο νοσοκομείο για προγραμματισμένο εμβόλιο. Όπως είπε, ενώ η Κατερίνα είχε δηλώσει πως θα πάρει άδεια από την δουλειά, για λόγους που δεν του εξήγησε δεν το έκανε. Μετά από αρκετή ώρα, και αφού είχε παρέλθει το προγραμματισμένο ραντεβού τους, η 32χρονη επικοινώνησε και ο ίδιος πήγε στο σπίτι, προκειμένου να προσπαθήσουν να πάνε στο νοσοκομείο και να παρακαλέσουν τους γιατρούς να τους δεχτούν. 

Τα πράγματα όμως εξελίχθηκαν τελείως διαφορετικά! Όπως είπε, την ώρα που έντυναν τα μικρά, η Κατερίνα άρχισε να λέει διάφορα πράγματα που τον εκνεύρισαν, μεταξύ άλλων και για ασφαλιστικά μέτρα. 
«Την μια στιγμή έβαζα του παιδιού το καλτσάκι, και την επόμενη είχα τα χέρια μου τυλιγμένα στο λαιμό της Κατερίνας», είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την περιγραφή του, της όρμησε, την άρπαξε από το λαιμό, «λιποθύμησε γιατί πέσαμε και οι δύο κάτω».
Στη συνέχεια ανέφερε: “Ένιωσα ένα μπαμ, σαν ηφαίστειο. Της έπιασα το χέρι, της φώναξα Κατερίνα αλλά δεν αντιδρούσε… κοίταξα τα παιδιά μου που ήταν δεμένα στα καρότσια τους».  Ανέφερε πως η γυναίκα είχε αίμα στη μύτη και το στόμα. 
«Τρελάθηκα», είπε, «έκλεισα την πόρτα, πήρα τηλέφωνο τη γιαγιά μου και την ενημέρωσα, μπήκα στο αυτοκίνητο και πήγα στο αστυνομικό τμήμα»! 

Το χρονικό του εγκλήματος που συγκλόνισε τη χώρα

Το έγκλημα που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Σητείας, αλλά και της Κρήτης έγινε στις 4 Μαρτίου του 2019, ημέρα κατά την οποία το θύμα, που εργαζόταν ως συμβασιούχος στην Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Σητείας, πήρε ολιγόωρη άδεια από τη δουλειά της προκειμένου να εμβολιάσει τα δύο μωρά της.

Το εν διαστάσει ζευγάρι αρχικά τη μοιραία ημέρα είχε τηλεφωνική επικοινωνία, κατά την οποία καβγάδισαν. Στη συνέχεια, ο 36χρονος -τότε- άνδρας μετέβη στο σπίτι της πεθεράς, όπου ζούσε το τελευταίο διάστημα η 32χρονη Κατερίνα με τα δύο μωρά που είχαν αποκτήσει.

Ο καβγάς μεταξύ τους συνεχίστηκε διά ζώσης και στη διάρκειά του ο δράστης τύλιξε τα χέρια του γύρω από τον λαιμό της άτυχης γυναίκας στραγγαλίζοντάς την.

Στη συνέχεια, ο 36χρονος μετέβη στο σχολείο της μεγαλύτερης κόρης του από προηγούμενο γάμο και κατόπιν στο Αστυνομικό Τμήμα της Σητείας, όπου και παραδόθηκε.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο 36χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Πηγή: cretapost.gr, cretalive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης