Ειδικό ερωτηματολόγιο θα πρέπει να συμπληρώνει κάθε τουρίστας που επιθυμεί να ταξιδέψει στη χώρα μας από την 1η Ιουλίου που ανοίγουν όλες οι πύλες εισόδου στην Ελλάδα.

«Οι έλεγχοι θα γίνονται στοχευμένα μέσα από μια διαδικασία με επιστημονικό υπόβαθρο» όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, ο μηχανισμός που έχει στηθεί θα επιτρέπει ανα πάσα στιγμή να ξέρουμε για τον οποιονδήποτε εισέρχεται στο εσωτερικό της χώρας, εάν πρέπει να γίνει το τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού. Τα τεστ μάλιστα αυτά θα γίνονται από υγειονομικά συνεργεία των ενόπλων δυνάμεων που θα συνεπικουρούνται από την πυροσβεστική και την αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Ελλάδα θα πρέπει έως και 48 ώρες πριν το ταξίδι τους να συμπληρώσουν και να υποβάλουν στο https://travel.gov.gr/#/form, τις απαντήσεις τους σε ένα εκτενές ερωτηματολόγιο που περιλαμβάνει τα στοιχεία τους (όνομα, ηλικία, τηλέφωνα επικοινωνίας), το μέσο με το οποίο θα ταξιδέψουν, το όνομα της αεροπορικής εταιρείας και του αεροσκάφους ή του πλοίου, τις ημέρες παραμονής τους στην Ελλάδα, τη χώρα προέλευσής τους, από ποιες άλλες χώρες πέρασαν, που βρίσκονταν το τελευταίο 15ήμερο.

Οι πληροφορίες θα συγκεντρώνονται σε ένα ειδικό λογισμικό που θα υπολογίζει ποιοι επισκέπτες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι φορείς του κορωνοϊού.

Στο τέλος αυτής της διαδικασίας, κάθε ταξιδιώτης θα λαμβάνει ένα ειδικό barcode, βάσει του οποίου οι αρχές εδώ στην Ελλάδα θα γνωρίζουν με την άφιξή του εάν πρέπει να ελεγχθεί ή όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε ένα μέρος από το ερωτηματολόγιο:

 

Η φόρμα εντοπισμού επιβατών

Η οδηγία για την συμπλήρωση των στοιχείων των ταξιδιωτών, εκδόθηκε σήμερα Σάββατο, όπως ενημέρωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), εν όψει της απελευθέρωσης των πτήσεων εξωτερικού προς τα αεροδρόμια της χώρας μας.

H εν λόγω οδηγία προβλέπει την υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα και θα έχει ισχύ έως την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020.

Η φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF) αποτελεί βασικό στοιχείο στον σχεδιασμό της χώρας μας και έχει σαν στόχο την πρόληψη εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Χαρδαλιάς: Ασκήσεις προσομοίωσης σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας

«Τα μέτρα υποδοχής των ταξιδιωτών, όλα τα πρωτόκολλα έχουν ολοκληρωθεί, και ήδη τη Δευτέρα και την Τρίτη θα τρέξουν και οι ασκήσεις προσομοίωσης σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας», προανήγγειλε ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά.

«Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι τα ζητήματα που αφορούν στον τουρισμό είναι ζητήματα άμεσης προτεραιότητας για την κυβέρνηση, όμως εξίσου σημαντικά και σε πρώτο πλάνο είναι και τα ζητήματα της δημόσιας υγείας. Αυτό που θα συμβεί, είναι ότι θα ανοίξει η χώρα αλλά με απόλυτους κανόνες υγείας και υπευθυνότητας απέναντι στις διαδικασίες που χρειάζονται, ώστε να είναι ασφαλείς και οι ταξιδιώτες που θα έρθουν, αλλά κυρίως ο γενικός πληθυσμός που θα τους υποδεχθεί. Είναι μια δύσκολη άσκηση, παρόλα αυτά έχουμε αποδείξει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και όλοι οι Έλληνες, ότι στα δύσκολα, όλοι μαζί σε πνεύμα συνεργασίας, συνεννόησης και συναίνεσης μπορούμε να φέρουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ανακοίνωσε δε, ότι καθημερινά στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου θα λαμβάνονται 825 δείγματα που θα ελέγχονται σε εργαστήριο στην Κρήτη.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης