Προθεσμία για τις 23 Σεπτεμβρίου έλαβε η Ρένα Δούρου, προκειμένου να ενημερωθεί για την ογκώδη δικογραφία και να προετοιμάσει την απολογία της.

Η τέως περιφερειάρχης Αττικής έλαβε κλήση από τον 6ο τακτικό ανακριτή Αθ. Μαρνέρη, ο οποίος ερευνά τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία με τους 102 νεκρούς στο Μάτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Δούρου δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων και μέσω συνεργατών της διένειμε μία γραπτή δήλωση, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

«Πριν από δύο χρόνια συνέβη μια ανείπωτη εθνική τραγωδία. Μια εθνική τραγωδία στα θύματα της οποίας συγκεκριμένοι πολιτικοί τυμβωρύχησαν, επιχειρώντας να σπιλώσουν και να συκοφαντήσουν πολιτικούς αντιπάλους τους. Δεν δίστασαν με ιδιαίτερο κυνισμό να υποκαταστήσουν τη δικαιοσύνη εκδίδοντας καταδικαστική σε βάρος μου ετυμηγορία ενόψει των εκλογών του Ιουλίου 2019.

»Αναίσχυντα διαστρέβλωσαν τα γεγονότα και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και στο πένθος των συγγενών και συναισθανόμενη απόλυτα την τραγικότητα των γεγονότων επέλεξα τότε να σιωπήσω. Σήμερα ήρθε πλέον η ώρα για την απόδοση ευθυνών από τη δικαιοσύνη. Εξάλλου οι ψυχές των θυμάτων και οι συνειδήσεις των συγγενών δεν θα ησυχάσουν αν έστω κι ένας ένοχος ξεφύγει ή αν έστω κι ένας αθώος καταδικαστεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα στα χέρια του ανακριτή παραδόθηκε το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, το οποίο αριθμεί περισσότερες από 300 σελίδες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης