Τον δρόμο της Δικαιοσύνης πήρε για άλλη μία φορά ο πρώην υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Σταύρου που είχε καταθέσει ως μάρτυρας στις ανακρίτριες για την εγκληματική δράση της οργάνωσης.

Ο Ηλ. Σταύρου, καταθέτοντας μήνυση απάντησε στους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς αλλά και τις βολές που δέχτηκε με αφορμή την αποκαλυπτική κατάθεσή του. Με τη μήνυσή του στρέφεται σε βάρος του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Ηλία Κασιδιάρη καθώς και των διαχειριστών της σελίδας του επίσημου διαδικτυακού ιστότοπου της Χρυσής Αυγής, ζητώντας να διωχθούν για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ηλίας Σταύρου θεωρείται μάρτυρας «κλειδί» στην μεγάλη δικαστική έρευνα καθώς ανήκε στον στενό πυρήνα του κόμματος και ήταν σε θέση να γνωρίζει συγκεκριμένα στοιχεία. Μάλιστα, προσήλθε αυθορμήτως στην δικαιοσύνη δηλώνοντας πρόθυμος να βοηθήσει το έργο της ανάκρισης.

Η μήνυσή του αφορά αναρτήσεις, που έγιναν μετά την κατάθεση του στις οποίες χαρακτηρίζεται, όπως αναφέρει «ψυχανώμαλος» και «ψυχικά άρρωστο».

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Ηλίας Σταύρου υποστήριξε ότι η κατάθεση του αποκαλύπτει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. «Είναι εντελώς ανίκανοι να αποδομήσουν όσα έχω καταγγείλει» είπε και συνέχισε «Επιμένω στις καταγγελίες μου και ευθυγραμμίζομαι με τα πορίσματα της δικαιοσύνης. Δεχόμουν απειλές, μέχρι την κατάθεση μου, κυρίως έμμεσες. Όχι τώρα πια. Εγώ όμως δεν βιντεοσκοπούσα, όπως κάποιοι άλλοι έκαναν, χρησιμοποιώντας μαφιόζικες μεθόδους. Η Χρυσή Αυγή είναι συστημικό κόμμα. Πήγαιναν στα εστιατόρια και ξόδευαν εκατοντάδες ευρώ… ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης