Να φύγει το 2014 ανεπιστρεπτί θέλει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων του νομού Μαγνησίας, καθώς η χρονιά που εξέπνευσε «έκλεισε» στον νομό 2.500 επιχειρήσεις και οδήγησε εκτός ασφάλισης το 65% των επαγγελματιών.

Πρόκειται για τη χειρότερη χρονιά της οικονομικής κρίσης, με τις επιχειρήσεις να λειτουργούν με συσσωρευμένα προβλήματα, ενώ άλλες φυτοζωούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Διοίκηση της ΟΕΒΕΜ παρουσίασε με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι επιχειρήσεις του Νομού Μαγνησίας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αθανάσιος Σπύρου, τόνισε ότι μόνη ελπίδα των επαγγελματοβιοτεχνών είναι η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί να βγάλει από το τέλμα τους επαγγελματίες.

Οπως ενημέρωσε, από σύνολο 750.000 επιχειρήσεων πανελλαδικά, οι 300.000 έβαλαν λουκέτο. Οι υπόλοιπες, προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, όμως, δεν τα καταφέρνουν, καθώς η μεγάλη φορολογία σε συνδυασμό με την υψηλή κλίμακα ασφάλισης οδηγεί στο περιθώριο της ασφάλισης το 65% των επιχειρηματιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Μαγνησία κάθε χρόνο κλείνουν 2.500 επιχειρήσεις και ανοίγουν 1.500, με αντικείμενο δραστηριότητας κατά κύριο λόγο την εστίαση και τον καφέ. Ο κ. Σπύρου υπογράμμισε ότι η εν λόγω αναλογία δεν απηχεί στην πραγματικότητα. Η κρίση όπως είπε γέννησε μία άλλη κατηγορία επαγγελματιών με δελτίο παροχής υπηρεσιών και κύρια άλλη εργασία.

«Η Πολιτεία δεν υιοθέτησε τις προτάσεις των επαγγελματιών, ενώ λύσεις όπως η μικρή δόση σε ασφαλιστικά ταμεία εφαρμόστηκαν με μεγάλη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να μην μπορούν απεγκλωβιστούν από το αδιέξοδο» είπε ο κ. Σπύρου.

«Μας κατηγορούν ότι είμαστε φοροφυγάδες όταν το φορολογικό και το ασφαλιστικό στραγγαλίζουν τους επαγγελματίες. Ο καθένας αναγκάζεται να γίνει φοροφυγάς για να επιβιώσει», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Θέμης Αρχοντάκης, αναφέρθηκε στη δυναμική της Ομοσπονδίας. Οπως είπε, ενώ η συνδικαλιστική ιδιότητα βάλλεται από παντού, η ΟΕΒΕΜ έχει 35 Σωματεία και η δύναμή της αυξάνεται συνεχώς. Υπάρχουν, όμως, επισήμανε πολλά προβλήματα.

«Η μαύρη εργασία στενάζει κάτω από την πόρτα μας. Το παρεμπόριο υπάρχει παντού. Ολοι κάνουν παράνομες εργασίες, ενώ η Πολιτεία δεν κάνει τίποτα για να προστατεύσει τους επαγγελματίες από αυτήν την κατάσταση. Κατηγορούμαστε ότι είμαστε φοροφυγάδες, ενώ πληρώνουν για τα πάντα» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Θεσσαλίας Νίκος Κλειτσογιάννης, αναφέρθηκε από την πλευρά του στην τουριστική κίνηση τονίζοντας ότι στα ενοικιαζόμενα δωμάτια έχει μειωθεί αισθητά. Ο ίδιος χαρακτήρισε απαγορευτική τη φορολογία και ευχήθηκε η καινούργια κυβέρνηση να δει ευνοϊκότερα τα προβλήματα των επαγγελματιών και να βοηθήσει για να επιβιώσουν.

Με πληροφορίες από το thessalianews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης