Σοκ σε μαθητές και καθηγητές γνωστού ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου στο Χαλάνδρι προκάλεσε η είδηση ότι ένα 15χρονο κορίτσι, κάτω από άγνωστες συνθήκες, βρέθηκε το πρωί στο κενό από τον τρίτο όροφο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Κρατικό Αθηνών όπου οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να το κρατήσουν στη ζωή αλλά ήταν αργά. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γιατροί προσπαθούσαν για μια ολόκληρη ώρα κάνοντας καρδιοπνευμονική ανάνηψη (κάρπα).

Μαθητές και καθηγητές άκουσαν τον δυνατό θόρυβο λόγω της πτώσης του παιδιού από μεγάλο ύψος και στη συνέχεια «πάγωσαν» με το θέαμα της 15χρονης να είναι αναίσθητη και γύρω της αίματα. Το κορίτσι εντόπισε πρώτα μια καθαρίστρια και ειδοποίησε τους υπεύθυνους. Στο σχολείο επικράτησε πανικός καθώς κανείς δεν γνωρίζει αν η πτώση της 15χρονης ήταν αυτοχειρία ή εξαιτίας ατυχήματος. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι γονείς του παιδιού, οι οποίοι είναι Αμερικανοί πολίτες και εργάζονται σε υψηλή θέση στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, και έσπευσαν στο νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκε ψυχολογική υποστήριξη. Όταν η κατάστασή τους το επιτρέψει, οι αρχές θα θελήσουν να μιλήσουν μαζί τους ώστε να μάθουν αν π.χ. το παιδί αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα ή είχαν παρατηρήσει κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά της. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι αργά το μεσημέρι, η αστυνομία δεν είχε ενημερωθεί πλήρως για το περιστατικό αλλά η πιστοποίηση του θανάτου από τους γιατρούς του νοσοκομείου σήμανε, αυτόματα, ενέργειες που προβλέπονται σε αυτές τις δύσκολες περιπτώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, το θέμα, λόγω της ηλικίας του παιδιού και του σημείου όπου έγινε, χειρίστηκαν με πολύ μεγάλη διακριτικότητα ανώτεροι αξιωματικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και έχοντας σαν γνώμονα την υποστήριξη των γονιών που είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης