Μαθητές από την Κρήτη θα συνομιλήσουν με αστροναύτη του ESA

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Απριλίου 2015, 02:24
Μαθητές από την Κρήτη θα συνομιλήσουν με αστροναύτη του ESA
Την ευκαιρία να συνομιλήσουν με αστροναύτη του ESA, θα έχουν μαθητές από 20 σχολεία της Κρήτης, στο πλαίσιο του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) «Food from Spirulina».

Το 1ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης συμμετέχει στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) «Food from Spirulina».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο μέρη:
  • Στο πρώτο μέρος, πραγματοποιήθηκε πείραμα εκτίμησης παραγωγής οξυγόνου από καλλιέργεια Σπιρουλίνας από 90 πενταμελείς ομάδες μαθητών με τη χρήση ειδικής πειραματικής διάταξης που προμήθευσε ο ESA
  • Το δεύτερο αφορά στη διενέργεια ημερίδας, που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Μαρία Μανασσάκη» του Φοιτητικού κέντρου της Πανεπιστημιούπολης Βουτών και θα περιλαμβάνει τηλεδιάσκεψη με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Τα παιδιά θα μιλήσουν ζωντανά με την αστροναύτη του ESA, Samantha Cristoforetti, η οποία θα απαντήσει σε ερωτήσεις των μαθητών.
Η ημερομηνία της ημερίδας θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Η τηλεδιάσκεψη θα μεταδοθεί ζωντανά από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Απριλίου 2015, 02:24