«Η προσοχή όλων είναι στραμμένη στο θέμα των εμβολίων και πρόσφατα αναθεωρήθηκαν σε Βρετανία και Γερμανία οι συστάσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca και αυτές οι συστάσεις στηρίζονται στα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε χώρας», ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών.

Στη Βρετανία συστήνεται ο εμβολιασμός άνω των 40 ετών και στη Γερμανία άνω των 18 ετών. Όλες οι μεταβολές στηρίζονται πάνω σε δεδομένα, είπε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφέρθηκε και στη χορήγηση άλλου τύπου εμβολίου ως εναλλακτικού, ωστόσο μέχρι να υπάρξουν τεκμηριωμένα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια συστήνεται η πρώτη και δεύτερη δόση να γίνονται με το ίδιο εμβόλιο.

Μίλησε επίσης για τις μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εμβολιασμό παιδιών. Ο κίνδυνος από τον κορωνοϊό για τα παιδιά, είπε, είναι μικρός και ο εμβολιασμός θα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή και εφόσον τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι τέτοια που είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης