Μ. Θεοδωρίδου: «Θα μελετήσουμε όλες τις παραμέτρους για τον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021, 18:43
Μ. Θεοδωρίδου: «Θα μελετήσουμε όλες τις παραμέτρους για τον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών»

Ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών παραμένει ένα ανοιχτό θέμα για την Επιτροπή Εμβολιασμών, όπως διευκρίνισε κατά την ενημέρωση για την πανδημία, η πρόεδρος Μ. Θεοδωρίδου. Ωστόσο η ίδια απαντώντας σε σχετική ερώτηση άφησε να εννοηθεί ότι «η σύσταση για εμβολιασμό μπορεί να αφορά σε παιδιά με αυξημένο κίνδυνο και όχι σε όλα τα παιδιά».

Όπως τόνισε εμφατικά, ο εμβολιασμός παιδιών όποτε αποφασιστεί «δεν θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα».

Η κυρία Θεοδωρίδου τόνισε ότι ήδη οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και ο Καναδάς εμβολιάζουν τα παιδιά με τα εμβόλια αυτά, η αποτελεσματικότητα των οποίων αγγίζει το 100% όπως δείχνει πρόσφατη μελέτη. Από τα 1.005 παιδιά που εμβολιάστηκαν στο πλαίσιο αυτής της μελέτης, κανένα δεν ανέπτυξε τη νόσο.

Παράλληλα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών είπε πως επειδή η μελέτη έγινε σε σχετικά μικρό αριθμό παιδιών «δεν θα μπορούσε να ανιχνεύσει πιθανές και σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες».

Αναφερόμενη στους παράγοντες που πρέπει να λαμβάνει κάποιος υπόψη του προκειμένου να εμβολιάσει τα παιδιά, είπε ότι είναι, η νόσος -η οποία είναι ήπια για τα παιδιά- η διασπορά του ιού, αλλά και το πόσο συμβάλουν τα παιδιά σε αυτή, τα πλεονεκτήματα από τον εμβολιασμό, η ασφάλεια τού εμβολίου και η αποδοχή που έχει ο εμβολιασμός στους γονείς, καθώς μόνο με τη δική τους συναίνεση θα μπορεί να γίνεται το εμβόλιο στα παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μαρία Θεοδωρίδου άρχισε την ενημέρωση εκφράζοντας τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους της 44χρονης Γλυκερίας από την Κρήτη, η οποία κατέληξε μετά από θρόμβωση που υπέστη αφού είχε εμβολιαστεί με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021, 19:05