Κλειστά θα παραμείνουν τα ΤΕΙ της χώρας, και σήμερα Παρασκευή, ενώ οι εκπρόσωποί τους απειλούν με ομαδικές παραιτήσεις λόγω οικονομικής δυσπραγίας και σε ανάλογη τροχιά βρίσκονται και τα πανεπιστήμια. Η απόφαση αυτή πάρθηκε τη Δευτέρα από τις διοικήσεις των ΤΕΙ, διότι, όπως λένε, η μετατροπή των αποθεματικών των ΑΕΙ από την Τράπεζα της Ελλάδος σε ομόλογα, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους, έχει οδηγήσει στην απώλεια σχεδόν 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι των ΤΕΙ επισημαίνουν ότι ζητούν να συναντηθούν άμεσα με τον υπουργό Παιδείας, να υπογραφεί ο προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2012 και να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση, από το αποθεματικό του υπουργείου Παιδείας, ώστε να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που θα ανακύψουν από το “κούρεμα”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόθεση των προέδρων των ΤΕΙ είναι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις, καθώς, όπως αναφέρουν στην απόφασή τους, σε περίπτωση που το υπουργείο Παιδείας δεν ανταποκριθεί και δεν διασφαλίσει τις προαναφερόμενες , ελάχιστες, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, προϋποθέσεις, οι διοικήσεις των ιδρυμάτων θα υποχρεωθούν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους και την ευθύνη μη λειτουργίας των Ιδρυμάτων θα πρέπει να την αναλάβει το υπουργείο.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης