Συμβολικός φωτισμός του Μουσείου Nicolas Ibrahim Sursock Βηρυτού με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας, προς τιμήν της επετείου 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 7 το βράδυ.

Όπως σημειώνει η ελληνική πρεσβεία στο Λίβανο «η σημαντική αυτή επέτειος για την Ελλάδα και τους Έλληνες συμπίπτει επίσης, με τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση της Ελληνικής Κοινότητας Βηρυτού που αποτελεί συνδετικό κρίκο μεταξύ των δυο φιλικών χωρών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Μουσείο Nicolas Ibrahim Sursock είναι ένα σύγχρονο μουσείο τέχνης στο κέντρο της Βηρυτού, που άνοιξε για πρώτη φορά το 1961, με αποστολή να συλλέγει, να συντηρεί και να εκθέτει τοπική και διεθνή τέχνη.

Ήταν κατοικία του Λιβανέζου συλλέκτη Nicolas Sursock ο οποίος αναγνωρίζοντας την ανάγκη υποστήριξης και προώθησης της τέχνης στον Λίβανο καθώς και την ανάγκη θεσμικής υποστήριξης των καλλιτεχνών, άφησε το αρχοντικό του στους πολίτες του Λιβάνου ως μουσείο τέχνης μετά το θάνατό του το 1952.

Η αρχιτεκτονική του κτιρίου του Μουσείου, που χτίστηκε το 1912, είναι χαρακτηριστική για την εποχή της και συνδέει βενετσιάνικα και οθωμανικά στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Μουσείο Sursock, το οποίο ανήκει στα ιστορικά κτίρια της πόλης, υπέστη σημαντική ζημιά από την έκρηξη της 4ης Αυγούστου 2020 στον λιμένα Βηρυτού και τα έργα αποκατάστασής του βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης