Στο συμπέρασμα να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία κατέληξε κατά πλειοψηφία η εισήγηση των λοιμωξιολόγων που συνεδρίασαν ειδικά για το θέμα.

Σύμφωνα με την εισήγησή τους τα σχολεία θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν το άνοιγμά τους. Παράλληλα εισηγούνται ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέμενε την εισήγηση των ειδικών για να λάβει τις τελικές αποφάσεις για το ζήτημα.

Εξάλλου, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του 31ου Greek Economic Summit, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για όσο διάστημα κρίνουν οι ειδικοί.

«Θα κρατήσω κλειστά τα σχολεία όσο μου πουν οι ειδικοί» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εμφανιζόταν διχασμένη ως προς το άνοιγμα των εκπαιδευτικών μονάδων. Σε τηλεοπτικές δηλώσεις του ο καθηγητής παθολογίας και μέλος της επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος, έλεγε πως αυτή η διχογνωμία στην επιτροπή δεν πρόκειται να επιλυθεί μέχρι και την Παρασκευή, όταν θα ληφθεί η τελική απόφαση. Παράλληλα, ο καθηγητής τόνιζε ότι «το πιο πιθανό είναι να ανοίξουν μετά τις γιορτές και τα Δημοτικά, μαζί με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης