Πυρά κατά του Υπουργείου Υγείας εξαπέλυσε η Ένωση Ιατρών του Νοσοκομείου Λήμνου, η οποία συμμετείχε στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετείχε η ΠΟΕΔΗΝ

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή της, «η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στον χώρο της υγείας δεν είναι απλώς καταστροφική αλλά πλέον είναι εγκληματική και υπεύθυνη για χιλιάδες θανάτους συνανθρώπων μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η τοποθέτηση σε καθεστώς διαθεσιμότητας των πληρωμάτων στα ασθενοφόρα και των οδηγών στα νοσοκομεία, σε συνδυασμό με το «πάγωμα» των προσλήψεων στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, τη φυγή στο εξωτερικό γιατρών και την επίμονη άρνηση του Υπουργείου Υγείας να μονιμοποιήσει τους επιμελητές ιατρούς που συμπληρώνουν πενταετή θητεία, δημιουργεί «ασφυξία» στον χώρο της Υγείας.

Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης είναι ο Αϊ Στράτης να έχει μείνει χωρίς γιατρό, το Νοσοκομείο Λήμνου να διαθέτει έναν μόνο παθολόγο και να αναγκάζεται να ζητάει βοήθεια από γειτονικά νησιά, προκειμένου να καλυφθούν κενά, άδειες, ασθένειες και εφημερίες. Παράλληλα, παρατηρείται δραστική μείωση του διαθέσιμου αριθμού αγροτικών και ειδικευομένων ιατρών στο νησί, που οδηγεί στην ταλαιπωρία των ασθενών και τη σωματική και ψυχική εξουθένωση των εργαζομένων.

Κι όλα αυτά σ’ ένα νησί το οποίο βρίσκεται σε μια από τις πιο στρατηγικές θέσεις στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Η… αναρρωτική άδεια έφερε ιδιώτες παιδιάτρους στο Παιδιατρικό Τμήμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, αποτελεί το γεγονός πως δύο ιδιώτες Παιδίατροι κλήθηκαν να καλύψουν το τελευταίο χρονικό διάστημα τις ανάγκες του Παιδιατρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Λήμνου, που προέκυψαν λόγω… αναρρωτικής άδειας.

Προς αυτήν την κατεύθυνση η διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Λήμνου εκφράζει και δημόσια τις θερμές της ευχαριστίες προς τους ιδιώτες Παιδιάτρους του νησιού κα Φαρμάκη Ελένη και κ. Γιαννέλο Μιχαήλ, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημά μας για κάλυψη του Παιδιατρικού Τμήματος, κατά το χρονικό διάστημα της απουσίας των δύο υπηρετούντων Παιδιάτρων του Νοσοκομείου λόγω αναρρωτικής άδειας.

»Επίσης, ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Δρ Περπερίδη Βασίλειο, ιατρό Παθολόγο, ο οποίος προσέτρεξε σε κάλυψη του Παθολογικού και του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου, όποτε του ζητήθηκε, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά την ευαισθησία του όσον αφορά στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και ιδιαίτερα της Παθολογικής Κλινικής, στην οποία διετέλεσε Διευθυντής για πολλά χρόνια».

Πηγή: limnosfm100.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης