Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στο χωριό Αγία Παρασκευή της κεντρικής Λέσβου στο οποίο τις τελευταίες μέρες έχουν εντοπισθεί 37 κρούσματα κορωνοϊού. Τα 22 από αυτά αφορούν τη «Ζαχάρειο» Μονάδα Φροντίδα Ηλικιωμένων, όπου βρέθηκαν θετικοί 15 τρόφιμοι του ιδρύματος και επτά εργαζόμενοι. 

Οι ηλικιωμένοι είναι καλά στην υγεία τους και μόνο τρεις μεταφέρθηκαν λόγω ηλικίας προληπτικά στο νοσοκομείο, από το οποίο και αναμένεται να πάρουν σύντομα εξιτήριο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Στέφανο Αποστόλου, στο σύνολο των ασθενών του ιδρύματος που ασθένησαν είχε γίνει η πρώτη δόση του εμβολίου και σε κάποιους από αυτούς και η δεύτερη δόση. «Οι γιατροί αναφέρουν ότι το γεγονός ότι έχουν εμβολιαστεί θα τους βοηθήσει ώστε τα συμπτώματα της ασθένειας να είναι ήπια» λέει. 

Την ίδια ώρα στην κοινότητα της Αγίας Παρασκευής των 1.800 περίπου κατοίκων, έχουν εντοπισθεί 15 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Το γεγονός προκαλεί ανησυχία αφού σε αυτούς περιλαμβάνονται τρεις εργαζόμενες του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης