Μαθητές σε επτά σχολεία της Λάρισας συνέχισαν χθες τις καταλήψεις. Όσοι απ’ αυτούς «επαναστάτησαν» για ελλείψεις βιβλίων, λογικά θα πρέπει να σταματήσουν την κατάληψη, καθότι σύμφωνα με πληροφορίες εκπαιδευτικών χθες τα σχολεία προμηθεύτηκαν και την τελευταία παρτίδα βιβλίων για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Ειδικότερα σε κατάληψη ήταν χθες τα εξής σχολεία: 9ο, 14ο , και 15ο Γυμνάσια καθώς και τα 7ο, 9ο, 10ο και 12ο Λύκεια. Τα αιτήματά τους αντίστοιχα, αφορούν μεταξύ άλλων θέματα της καθημερινότητας λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες αποστάλθηκε και η τελευταία παρτίδα βιβλίων στα λύκεια, που είχαν ανάγκη για να καλύψουν τις ανάγκες τους, όπως μας ενημερώνουν εκπαιδευτικοί, με αποτέλεσμα το πρόβλημα όπου διευθετήθηκε, να μην υφίσταται πλέον.

Η έλλειψή τους, όπως εξηγούν οι εκπαιδευτικοί είχε ως βασική αιτία το ότι πολλοί μαθητές αρχές της νέας σχολικής χρονιάς αποφάσισαν να αλλάξουν κατεύθυνση.

Ειδικότερα, τα λύκεια στο προγραμματισμό τους για τη νέα σχολική χρονιά, είχαν ζητήσει τέτοιο αριθμό βιβλίων όσες οι ανάγκες του μαθητικού δυναμικού τους, βάσει των περσινών προτιμήσεων των μαθητών για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πορεία και μέσα στον Σεπτέμβριο, εξαιτίας των αλλαγών που επήλθαν με το νέο εξεταστικό σύστημα και τα νέα επιστημονικά πεδία, δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου να δώσουν την οριστική τους απόφαση επιλογής κατευθύνσεων, σε περίπτωση που το ξανασκέφτηκαν (βάσει των νέων στοιχείων) και άλλαξαν γνώμη. Αποτέλεσμα αυτού ήταν πολλοί μαθητές να δηλώσουν αλλαγή επιλογής κατεύθυνσης, γεγονός που ανάτρεψε αυτόματα την αναλογία των βιβλίων που χρειάζονταν κάθε σχολείο.

Από την άλλη το κάθε σχολείο που αντιμετώπισε τέτοιο πρόβλημα, απευθύνθηκε στον αρμόδιο εκδοτικό φορέα και ζήτησε συμπληρωματικά κάποια βιβλία, ενώ αντίστοιχα υπήρχαν και σχολεία που εξαιτίας αυτής της ανατροπής στις επιλογές των μαθητών, τους περίσσεψαν βιβλία κάποιων μαθημάτων κατευθύνσεων και τα επέστρεψαν.

Για παράδειγμα στο 10ο Λύκειο Λάρισας, χθες καλύφθηκαν και οι τελευταίες ανάγκες βιβλίων, ενώ έχει επιστρέψει άλλα, άσχετα αν οι μαθητές του συνέχισαν την κατάληψη, που πιθανόν πλέον να είναι και η τελευταία.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Ελευθερία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης