Η εγκληματική δράση σπείρας που διέπραττε ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας.

Σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος έξι μελών της, αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας από 20 έως 39 ετών, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών καθώς και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στις κλοπές που διέπραξαν συγκαταλέγεται και αυτή που έγινε τον περασμένο Ιούνιο στον Τύρναβο, όταν δύο από τους δράστες, ηλικίας 24 και 26 ετών, μαζί με άλλους δύο άγνωστους συνεργούς τους, φορώντας γάντια και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν ταυτόχρονα σε γειτονικά χρυσοχοεία, ιδιοκτησίας 56χρονου και 43χρονης, ανά δυάδες και με την απειλή πολεμικών τυφεκίων, αφαίρεσαν κοσμήματα και τιμαλφή μεγάλης αξίας. Στη συνέχεια, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο εντοπίστηκε την επόμενη μέρα σε αγροτική περιοχή του νομού Ιωαννίνων. Οι προαναφερόμενοι δράστες μαζί με τους υπόλοιπους ομοεθνείς τους, διέπραξαν τρεις διαρρήξεις οικιών, τρεις διαρρήξεις σε επιχειρήσεις και τέσσερις κλοπές οχημάτων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο έρευνας και αξιοποίησης στοιχείων από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξακριβώθηκε ότι η δράση της σπείρας εξελίχθηκε από τον Απρίλιο του 2014 μέχρι και τον Ιούλιο.

Από την παράνομη δραστηριότητά τους αποκόμισαν κυρίως χρήματα και τιμαλφή, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται περίπου στις 58.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σχηματισθείσα σε βάρος των μελών της οργάνωσης δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Σημειώνεται ότι τέσσερα από τα μέλη της οργάνωσης έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν από τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα και είναι ήδη έγκλειστα σε διάφορα Σωφρονιστικά Καταστήματα της χώρας.

Οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις αδικημάτων, αλλά και να εξακριβωθεί η ταυτότητα των αγνώστων συνεργών τους.

Διαβάστε επίσης: Καρέ-καρέ ληστείες με καλάσνικοφ σε κοσμηματοπωλεία στον Τύρναβο
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014, 09:38

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης