Μέχρι τη νότια Λαμία έφτασαν τα νερά του Σπερχειού ποταμού λόγω της έντονης κακοκαιρίας που επικράτησε στην περιοχή. Η κυκλοφορία προς τις περιοχές Μοσχοχώρι, Φραντζή, Κομποτάδες, Κωσταλέξι έχει διακοπεί, ενώ οι πυροσβέστες απεγκλωβίζουν τους κατοίκους με τις βάρκες από το χωριό Κόμμα.

Εν τω μεταξύ, η Πολιτική Προστασία αποφάσισε να εκκενώσει το χωριό Κόμμα το οποίο πλημμύρισε από τον Σπερχειό ποταμό. Στο έργο διάσωσης εκτός από τους πυροσβέστες, συμμετέχουν και η 7η ΕΜΑΚ και με βάρκες προσπαθούν να προσεγγίσουν τα πλημμυρισμένα σπίτια και να απομακρύνουν με ασφάλεια τους κατοίκους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και εγκλωβισμένοι και σε αυτοκίνητα, όπου επίσης οι πυροσβέστες προσπαθούν να τους προσεγγίσουν με τις βάρκες.

«Το ποτάμι δέχτηκε μεγάλο όγκο νερού από τη δυτική Φθιώτιδα και πλημμύρισε. Σε συνεννόηση με την Περιφέρεια εκκενώνουμε το χωριό με τη βοήθεια της ΕΜΑΚ και των πυροσβεστών. Είμαστε όλοι εδώ από τις 5:00΄ το πρωί. Η κατάσταση είναι δύσκολη και προσπαθούμε πρώτα και πάνω απ’ όλα να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές…», είπε στο LamiaReport ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.

Δείτε βίντεο από drone με τον πλημμυρισμένο Σπερχειό στην περιοχή του Φραντζόμυλου

 

 

 

Πηγή: lamiareport

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης