Τα πολλά κρούσματα κορωνοϊού των τελευταίων ωρών έφεραν πρόσθετα μέτρα στην Ανθήλη του Δήμου Λαμιέων.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά τα γρήγορα τεστ που έγιναν στον οικισμό των Ρομά την Πέμπτη, αφού οι αρχές τέθηκαν σε συναγερμό. Σε 98 συνολικά ανθρώπους βγήκαν θετικοί οι 16.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα έγιναν 12 ακόμα μοριακά τεστ στις επαφές του 44χρονου Ρομά που νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο της Λαμίας και τα αποτελέσματα αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Τα στελέχη των κλιμακίων αναζήτησαν και τη Ρομά που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό μετά από τεστ που έκανε στο νοσοκομείο της Λαμίας, ωστόσο είχε δώσει λάθος τηλέφωνο και στη συνέχεια δεν μπορούσαν να τη βρουν.

Η 51 ετών Ρομά δεν εντοπίστηκε με αποτέλεσμα να μη γίνει ιχνηλάτηση των επαφών της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα 16 κρούσματα στην Ανθήλη βρέθηκαν σε έξι διαφορετικά σπίτια και πλέον συνολικά οι θετικοί Ρομά στους οικισμούς της Ανθήλης και της Καμηλόβρυσης είναι 22, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ.

Πολλοί περισσότεροι βέβαια είναι σε καραντίνα και οι αρχές θορυβήθηκαν, λαμβάνοντας υπόψη ότι σε πολλά περισσότερα τεστ σε Ρομά, λίγες ημέρες πριν τις γιορτές, δεν είχε βρεθεί κανένα κρούσμα.

Μετά τις εξελίξεις αυτές η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αποφάσισε να επιβάλει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα σε ολόκληρη την Ανθήλη.

Πηγή: tvstar.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης