Αποκαλυπτικό είναι το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει το μέγεθος της καταστροφής που έζησε η Σητεία εξαιτίας των συνεχόμενων βροχοπτώσεων.

Όλη η πόλη έχει μετατραπεί σε μία τεράστια… λίμνη ενώ οι φορείς έχουν ξεκινήσει τις καταγραφές των ζημιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Αρκετά σημεία του επαρχιακού δικτύου παραμένουν κλειστά εξαιτίας των καθιζήσεων αλλά και των κατολισθήσεων ενώ η πυροσβεστική προχωρά σε δεκάδες αντλήσεις υδάτων σε σπίτια και επιχειρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Πολλές αγροτικές καλλιέργειες έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές με τους παραγωγούς να περιμένουν να περάσει η… μπόρα για να δουν το μέγεθος της καταστροφής. Οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να μην μετακινούνται αν δεν υπάρχει ανάγκη.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας έντεκα συνολικά άνθρωποι κινδύνευσαν εξαιτίας της πλημμύραςμε την πυροσβεστική και την ΕΜΑΚ να στήνουν μεγάλη επιχείρηση για την διάσωσή τους, η οποία ευτυχώς είχε αίσιο τέλος.

Λασίθι: Ανεβαίνει ο αριθμός των ατόμων που κινδύνευσαν εξαιτίας πλημμύρας

Ολοένα και ανεβαίνει ο αριθμός των ανθρώπων που κινδύνευσαν εξαιτίας του κατακλυσμού που σημειώθηκε στο Λασίθι με την πυροσβεστική να στήνει μεγάλες επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης.

Μετά το περιστατικό στα Πιλαλήματα υπήρξαν και άλλες περιπτώσεις συνολικά έντεκα ατόμων στην Σητεία που εγκλωβίστηκαν εξαιτίας των ορμητικών νερών και χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής.

Οι 12 πυροσβέστες με τα τέσσερα οχήματα μετέφεραν σε ασφαλές μέρος τα έντεκα άτομα ενώ βρίσκονται σε επιφυλακή ώστε να επέμβουν όποτε κριθεί απαραίτητο για να σώσουν άλλες ζωές.

23 άτομα συνολικά κινδύνευσαν

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την πυροσβεστική υπηρεσία σήμερα έχουν κληθεί να απεγκλωβίσουν και να μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία: 11 ανθρώπους στη Σητεία, 11 ανθρώπους στα Πιλαλλήματα του Μακρύ Γιαλού και έναν οδηγό που κινούνταν στο Τζερμιάδω Λασιθίου.

Άνοιξαν οι… ουρανοί και στο Ηράκλειο

Άνοιξαν οι… ουρανοί και στο Ηράκλειο, λίγες ώρες μετά το τέλος των βροχοπτώσεων στην Ανατολική Κρήτη που προκάλεσαν πολλά προβλήματα σε Σητεία και Ιεράπετρα.

Λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα σημειώθηκε μία ξαφνική νεροποντή με τους δρόμους να γεμίζουν νερά και να μεταφέρονται στο οδόστρωμα πέτρες και διάφορα άλλα μικρά αντικείμενα.

Πηγή: cretapost.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης