Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε μέσα σε γνωστό εστιατόριο στα Εξάρχεια, ο Γιάνης Βαρουφάκης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πέντε άτομα αγνώστων στοιχείων μπήκαν μέσα στο εστιατόριο «Γιάντες», όπου πραγματοποιούνταν μια εκδήλωση του κόμματος ΜέΡΑ25, πλησίασαν τον Γιάνη Βαρουφάκη και του επιτέθηκαν, λίγο μετά τις 21.30 το βράδυ. 

Ο  επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, που έχει υποστεί κάταγμα ρινικής χώρας, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου του τοποθετήθηκε νάρθηκας στη μύτη. Εκεί έσπευσαν άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας προκειμένου να του πάρουν κατάθεση, ώστε να διαλευκάνουν την υπόθεση της εναντίον του επίθεσης και ακολούθως να ξεκινήσουν έρευνα για τη σύλληψη των δραστών του ξυλοδαρμού. Μετά τα μεσάνυχτα αποχώρησε από τον «Ευαγγελισμό» και επέστρεψε σπίτι του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, του προτάθηκε να μείνει προληπτικά στο νοσοκομείο αλλά δεν ήθελε και έφυγε.

Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε την πρώτη του ανάρτηση στα social media, ευχαριστώντας αρχικά το ιατρικό προσωπικό του Ευαγγελισμού, εκείνους που του ευχήθηκαν για ταχεία ανάρρωση και τόνισε πως θρηνούμε 57 νεκρούς.

Αναφερόμενος στην επίθεση είπε πως «Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Παράλληλα υπάρχει πληροφορία ότι τα άτομα που του επιτέθηκαν, κατέγραφαν την επίθεση με κινητό τηλέφωνο. 

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινώνησε με τον Βαρουφάκη και ο ίδιος του είπε ότι δεν είχε μαζί του την προσωπική του φύλαξη. Έτσι θα δώσει κατάθεση στους άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας προκειμένου να περιγράψει τι έγινε. 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, είχε πέσει θύμα επίθεσης, πριν από οκτώ χρόνια, το 2015, στο ίδιο εστιατόριο όπου συνέτρωγε με τη σύζυγό του, Δανάη Στράτου. 

Τότε μια ομάδα αγνώστων είχε εισέλθει στο εστιατόριο και του πέταξαν ένα μπουκάλι νερού φωνάζοντάς του να φύγει από τα Εξάρχεια.

 

ΜέΡΑ25 για την επίθεση στον Βαρουφάκη: Οι τραμπούκοι του φώναζαν «έλα έξω κάθαρμα»

Ανακοίνωση για την επίθεση σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη εξέδωσε το ΜέΡΑ25 το βράδυ της Παρασκευής, την ώρα που ο γραμματέας του κόμματος υποβάλλεται σε εξετάσεις στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Οι πληροφορίες από το νοσοκομείο αναφέρουν ότι μετά τα χτυπήματα που δέχτηκε από περίπου 5 – 6 άτομα έξω από γνωστό εστιατόριο των Εξαρχείων έχει υποστεί κάταγμα στη μύτη καθώς και εκδορές στο πρόσωπο.

Το ΜέΡΑ25 υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του πως ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο φωνάζοντας «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια» και όταν ο κ. Βαρουφάκης σηκώθηκε να τους μιλήσει εκείνοι τον ξυλοκόπησαν άγρια. «Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε. Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 

«Πριν από λίγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έγινε θύμα θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους. Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνέτρωγε στο εστιατόριο Γιάντες, (ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά) με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη, όταν ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια» Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Οι τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια το Γραμματέα του ΜέΡΑ25. Ας προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι. Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε. Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ».

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη

Σακελλαροπούλου για την επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη: Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία μας

Με ανάρτηση στο Twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου καταδικάζει την επίθεση σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη, τονίζει ότι «η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία μας» και επισημαίνει ότι αποτελεί «ευθύνη όλων μας η περιφρούρηση του πολιτικού μας πολιτισμού».

Ειδικότερα, στην ανάρτησή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει:

«Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία μας. Προσβάλλει τους θεσμούς και τις αξίες μας, υπονομεύει τη συνύπαρξή μας. Είναι απόλυτη και καθολική η καταδίκη της επίθεσης στον @yanisvaroufakis, στον οποίον εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Ευθύνη όλων η περιφρούρηση του πολιτικού μας πολιτισμού».

Μητσοτάκης: Απολύτως καταδικαστέα η επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη – Δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη Δημοκρατία μας

Απολύτως καταδικαστέα η επίθεση στον Γ.Βαρουφάκη και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη Δημοκρατία μας, αναφέρει με ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η επίθεση στον κ. Βαρουφάκη είναι απολύτως καταδικαστέα και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη Δημοκρατία μας. Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση και είμαι βέβαιος ότι η Ελληνική Αστυνομία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» αναφέρει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

Γ. Οικονόμου: Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με δήλωσή του καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον γραμματέα του ΜΕΡΑ 25 κ. Γ. Βαρουφάκη.

«Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας. Η ελληνική αστυνομία θα κάνει ότι απαιτείται προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη» υπογραμμίζει ο κ. Οικονόμου.

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Βαρουφάκης

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε απόψε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης. Αυτού του είδους οι πρακτικές στρέφονται κατά κάθε είδους Δημοκρατίας.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ορίζει με τον νόμο της βίας πού θα κυκλοφορεί οποιοσδήποτε πολίτης.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι αρχές θα ερευνήσουν και θα εξιχνιάσουν άμεσα αυτή την άθλια ενέργεια.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον Γιάννη Βαρουφάκη.»

 

Θ. Πλεύρης: Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον κ. Γ. Βαρουφάκη. Στη Δημοκρατία δεν έχουν θέση οι τραμπούκοι», αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης .

 

Ν. Δένδιας: Η επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη προκαλεί τον αποτροπιασμό όλων μας

«Η επίθεση στον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη προκαλεί τον αποτροπιασμό όλων μας», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter.

«Η καταδίκη της είναι αυτονόητη, όπως και η ευχή για ταχεία ανάρρωση. Οι δράστες πρέπει να εντοπισθούν και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη», προσθέτει.

 

Τ. Γαϊτάνης: Απαράδεκτη και καταδικαστέα η επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης καταδίκασε με ανάρτησή του στο Twitter την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Η επίθεση στο Γραμματέα του ΜΕΡΑ 25 κ. Γ. Βαρουφάκη είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα. Στην δημοκρατία μας δεν έχουν θέση τέτοιες βίαιες συμπεριφορές».

 

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη» αναφέρει με ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος.

« Η βία – ιδίως εκείνη που υποκρίνεται ότι έχει «πολιτικό» περιεχόμενο – προσβάλλει τον πυρήνα της δημοκρατίας μας. Ο εκφασισμός της δημόσιας ζωής -από όπου κι αν προέρχεται- δεν θα περάσει» αναφέρει ο κ. Μάντζος .

 

ΚΚΕ: Το ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη

Την επίθεση στον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γ.Βαρουφάκη καταδίκασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος. Το ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη, ανέφερε στην ΕΡΤ1, κάνοντας λόγο για προβοκατόρικη ενέργεια.

 

Ελληνική Λύση: Απόλυτα καταδικαστέα η επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη

«Η απόλυτα καταδικαστέα, παρακρατική επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη επιβεβαιώνει δυστυχώς τις πρόσφατες καταγγελίες του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου για τις ‘’κουκούλες που κουκουλώνουν τη δημοκρατία’’» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης

«Η ΝΔ υποσχέθηκε νόμο και τάξη αλλά έφερε ανασφάλεια και ασυδοσία, για να συνεχίσει την «άνομη» διακυβέρνηση της», αναφέρει η Ελληνική Λύση .

 

Βίντεο με Βαρουφάκη στο Twitter μετά την επίθεση

Τέλος, τον γύρο του διαδικτύου, κάνει λίγη ώρα μετά την επίθεση, ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter και δείχνει τον Γιάνη Βαρουφάκη να διαπληκτίζεται με Ρώσο αντικυβερνητικό. 

Συγκεκριμένα στο Twitter αναφέρεται ότι «Ο Βαρουφάκης έσπρωξε & τραμπούκισε μαζί με οπαδούς του Ρώσο αντικυβερνητικό διότι με ελάχιστα λόγια διέλυσε το πουτινικό του αφήγημα για την Ουκρανία. Φοβεροί δημοκράτες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης