zougla newsroom

Ένα «καθαρό» καρέ από τις πολλές κάμερες του σταθμού του Μετρό αναζητούν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών για να μπορέσουν να δουν τα πρόσωπα των δυο νεαρών που ξυλοκόπησαν τον ελεγκτή του μετρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχουν πάρει στα χέρια τους τα βίντεο αλλά η διαδικασία είναι χρονοβόρα και μέχρι τώρα δεν έχουν σταθεί τυχεροί. Παρά τις δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή «περί ταυτοποίησης των δραστών», άραγε από πού έχει γνώση της προανάκρισης που κάνει η αστυνομία, στελέχη των διωκτικών αρχών αλλά και παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δήλωναν… άγνοια για τα όσα είπε ο κ. Καραμανλής. «Είμαστε ακόμα στην αρχή και έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας» έλεγε στο zougla.gr αστυνομικός της Ασφάλειας Αττικής που συμμετέχει στις έρευνες.  

Εκτός από τα βίντεο στο σταθμό του Μετρό, οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν εικόνα και από τα σημεία εισόδου και εξόδου στους σταθμούς. «Πολύτιμη βοήθεια θα ήταν για εμάς αν κάποιος από τους επιβάτες του συρμού, από όπου ξεκίνησε το περιστατικό, μας δώσει κάποια πιο συγκεκριμένη περιγραφή των δυο νεαρών» λέει αστυνομικός που ασχολείται με την υπόθεση. Από την μελέτη του βίντεο, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι δεν έχουν να κάνουν με δυο άτομα από χώρες όπως το Μαρόκο ή η Αλγερία αλλά πιθανότατα με Έλληνες. Άλλωστε, και το θύμα της επίθεσης είπε στην πρώτη του κατάθεση ότι «μιλούσαν ελληνικά και η ηλικία τους ήταν γύρω στα 20».  

Η πορεία των ερευνών όμως θα μπορούσε να ήταν διαφορετική αν από την αρχή το περιστατικό ήταν γνωστό στην αστυνομία στην πλήρη του διάσταση. Είναι γεγονός ότι η πρώτη ενημέρωση που είχαν οι αρχές έκανε λόγο για «ένα επεισόδιο με μικροτραυματισμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αλήθεια είναι ότι η αστυνομία άρχισε να ασχολείται σοβαρά με την υπόθεση όταν προβλήθηκε το σοκαριστικό βίντεο του ξυλοδαρμού από τα Μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τότε αστυνομικοί πήγαν στο νοσοκομείο για να μιλήσουν με το θύμα της επίθεσης. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχουν στα χέρια τους και το κουτάκι του αναψυκτικού που κρατούσαν οι δράστες και πέταξαν στο πρόσωπο του ελεγκτή.

Το συγκεκριμένο στοιχείο χάθηκε καθώς τότε οι αρχές θα είχαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό των δραστών. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης